Barcelona manté el nou recàrrec a la taxa turística l’1 de juny

L'oposició demanava ajornar l'entrada en vigor, però el govern municipal s'empara en la burocràcia

El govern municipal de Barcelona manté per l’1 de juny l’entrada en vigor del nou recàrrec de la taxa turística, malgrat les peticions de tota l’oposició d’ajornar altre cop l’aplicació per esperar a la plena recuperació del sector. L’increment fiscal per finançar les externalitats del turisme de masses es va aprovar a principis de mandat però es va endarrerir per la pandèmia. A la resta de Catalunya no s’aplicarà fins a l’octubre.

El regidor de Turisme, Xavier Marcé, ha defensat en resposta a una moció de JxCat que un nou ajornament “exigiria una modificació administrativa” molt complexa i ja no s’arribaria a temps d’impedir l’entrada en vigor prevista. L’argument xoca amb l’acord del plenari al desembre, de reconsiderar la data al ple d’aquest maig en funció de l’evolució de l’economia. 

Davant les crítiques que rebia dels 5 partits de l’oposició alhora, Marcé ha criticat que l’objectiu de la resta de formacions era “quedar bé amb el sector” malgrat assumir que el recàrrec “no afecta la demanda” en una ciutat com Barcelona. “En no ser un impost que paguem els ciutadans, la recaptació provindrà dels turistes que arribin. És obvi que el sector no acceptarà cap tipus de recàrrec!”, ha etzibat.

Més informació

Nou comentari