L’últim ple de l’any a Barcelona ha aprovat definitivament el recàrrec a l’Impost d’Estades en Establiments Turístics, és a dir, l’encariment de la taxa turística que l’Ajuntament ha batallat els darrers anys. La mesura queda avalada definitivament amb els vots de BComú, el PSC i ERC, però canvia de calendari a petició dels republicans. Començarà a aplicar-se l’1 de juny del 2021 i no de cop sinó de forma progressiva.

No obstant, el govern municipal estudiarà ajornar encara més el cobrament a hotels i altres allotjaments turístics si la crisi del sector no s’ha suavitzat d’aquí a l’estiu. La norma preveu que encarir mica en mica el suplement a les estades turístiques: el recàrrec seria de 75 cèntims durant l’any 2021; de 1’75 euros el 2022; de 2’75 euros el 2023; i finalment de fins a 4 euros el 2024. El consistori preveu usar la recaptació per a polítiques municipals.

El recàrrec que es regula a través d’una ordenança fiscal, s’ha aprovat aquest dimecres amb l’al·legació d’ERC per revisar dates d’inici. La resta de grups, JxCat, Cs, PP i BCanvi hi han votat en contra. La creació del recàrrec es va aprovar l’any passat amb un pacte a quatre bandes que incloïa JxCat, que actualment no veu adient l’aplicació immediata per la crisi del coronavirus.

Nou comentari