Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recula i proposa un “increment simbòlic” de la taxa turística per al 2021
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha proposat un “increment simbòlic” de 0,75 euros de la taxa turística per al 2021 en comptes dels 4 euros previstos inicialment. La proposta contempla que l’increment de l’impost es faci de manera progressiva al llarg de tres anys amb 0,75 euros al 2021; d’un euro l’any 2022; un altre euro el 2023; i d’1,25 euros el 2024.

A banda, el regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, ha obert la porta a ajornar aquest augment de 75 cèntims del gener al juny del 2021 si la situació turística no millora a la capital catalana. “Les circumstàncies i l’evolució de la pandèmia de covid-19 marcaran la seva aplicació. Es tracta d’una taxa proporcional, progressiva i d’acord amb el sector”, ha reiterat Marcé.

Aprovació definitiva al ple

Després que la Comissió de Govern municipal hagi aprovat provisionalment l’ordenança fiscal que permetrà activar el recàrrec, la proposta continuarà la seva tramitació fins a la seva aprovació definitiva, passant per la comissió d’Economia i Hisenda d’aquest dimarts i el plenari municipal d’aquest mes. Aquesta iniciativa dóna resposta a la proposta amb contingut de declaració institucional que es va aprovar en el plenari municipal del 30 de setembre de 2019, que requeria a l’Ajuntament a sol·licitar a la Generalitat la creació d’un recàrrec municipal de la taxa turística vigent; una demanda que va ser aprovada per la Generalitat.

Durant aquest 2020, l’Ajuntament ha destinat més de 9,34 milions d’euros procedents de la recaptació del 2019 de l’impost turístic a projectes centrats en l’impuls de l’economia del visitant post Covid-19, a la posada en valor d’elements d’interès de ciutat en els districtes i suport a les iniciatives culturals i creatives, a més de projectes de gestió turística a llarg termini.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa