Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Airbnb respon a les amenaces de multes i apunta als usuaris pels incompliments
  • CA

Com a resposta a les amenaces de multes per part de l’Ajuntament de Barcelona, Airbnb apunta als usuaris. La plataforma ha posat en valor que els anunciants d’ofertes tenen a la seva disposició “eines” facilitades per l’empresa que els permet indicar el número de registre com a allotjament turístic de què disposa el seu domicili, condició sine qua non per complir la normativa municipal. 

Airbnb s’ha pronunciat en un comunicat, emès un dia després que el govern de Colau i Collboni donés un mes i mig a les plataformes per complir la norma, en què ha defensat que “sempre ha volgut treballar amb les autoritats en solucions que facilitin que els ciutadans puguin compartit casa seva de forma responsable”. A més, ha destacat que avui ha engegat una campanya amb què pretén incentivar l’ús de l’eina que permet especificar el número de registre del pis. 

[r:1]

Sobre l’ús que es fa de l’eina que permet complir la regulació, l’empresa precisa que “9 de cada 10 anuncis de casa completa a Catalunya” l’han fet servir. 

De tota manera, la resposta de la plataforma d’allotjaments turístics ha situat els usuaris com a únics responsables del compliment de la normativa barcelonina, i ha posat el focus en la campanya iniciada per aconseguir que els anunciants la compleixin. Airbnb ha informat que ha tancat un acord amb una assessoria externa per ajudar als amfitrions a entendre com complir la regulació. 

Finalment, ha reivindicat el model de negoci. “Airbnb considera que compartir la llar és bo per a les ciutats i suposa una armilla salvavides econòmica per a moltes famílies locals”, ha conclòs. ​

La patronal d’allotjaments turístics fa costat a l’Ajuntament

El president d’Apartur, Enrique Alcántara, ha afirmat que fa “costat absolut” al consistori. Per a Alcántara, cal tenir “tolerància zero” amb els apartaments que no compleixen la llei ja que “si no se’ns està restant competitivitat als legals”. El president d’Apartur també ha criticat la taxa turística que prepara la Generalitat i que a Barcelona es traduirà amb un increment de 4 euros i el 14,18% del preu total que paguen els turistes per persona i nit. En aquest sentit, Alcántara ha denunciat que aquest impost s’haurà multiplicat per deu en només tres anys.

L’augment de la taxa turística que prepara la Generalitat, que per a Barcelona suposarà un increment de 4 euros, és una de les lluites de la patronal amb l’administració. En aquest sentit, Alcántara ha reclamat que l’impost s’apliqui progressivament en funció de la capacitat de pagament dels turistes ja que, per exemple, l’augment s’aplicarà per igual als hotels de cinc estrelles i a albergs, pensions i els mateixos pisos turístics.

Amb tot, Alcántara ha denunciat que els pisos turístics passaran de pagar 0,65 cèntims a 6,25 euros (més IVA) per persona i nit en tres anys, un preu que suposa deu vegades més. “És un increment massa fort, no es veu en lloc del món”, ha continuat el president de la patronal, que ha demanat “reflexió” a la Generalitat.

Les reserves per al Mobile, a l’alça

En una roda de premsa per fer balanç de l’any passat, Alcántara ha avançat que les reserves per al Mobile World Congress que se celebra a finals de mes a Barcelona s’ha situat en el 86% davant del 79% de fa un any. “Les dades fins ara han estat molt bones”, ha celebrat Alcántara, tot i que ha admès que ha començat a arribar alguna cancel·lació arran de la crisi del coronavirus.

[r:2]

De fet, el president de la patronal ha situat el coronavirus i com pot afectar el MWC com una de les principals incògnites per a aquest 2020. Alcántara ha dit que és un any que es presenta amb “incerteses importants”, no només per la possible incidència d’aquest virus, sinó per la del Brexit i com incidirà a mig termini en el turisme britànic, ja que és el principal mercat del sector; l’increment de la taxa turística i el canvi de cicle econòmic. “Ens fa ser prudents, no podem ser molt optimistes”, ha dit. A més, al llarg d’aquest any també està previst que s’aprovi el nou Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT).

Pel que fa al balanç del 2019, el president d’Apartur s’ha mostrat satisfet, ja que l’ocupació mitjana s’ha enfilat fins al 81,37%, més de tres punts per sobre de l’any anterior i situant-se a nivells del 2017. D’aquesta manera, al patronal dona per superat un 2018 “dolent”.

Més notícies
Colau amenaça amb més multes les plataformes que anunciïn apartaments il·legals
Notícia: Colau amenaça amb més multes les plataformes que anunciïn apartaments il·legals
Comparteix
El govern de Colau i Collboni dona un "ultimàtum" als principals portals en una reunió i els dona "un mes i mig" per complir les normes
Collboni demana evitar l'”alarmisme” per l’amenaça del coronavirus durant el MWC
Notícia: Collboni demana evitar l'”alarmisme” per l’amenaça del coronavirus durant el MWC
Comparteix
Molts dels assistents provenen de la Xina, on va començar l'epidèmia que afecta milers de persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa