Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni demana evitar l'”alarmisme” per l’amenaça del coronavirus durant el MWC
  • CA

El coronavirus s’ha colat a la presentació del programa de la Mobile Week. L’epidèmia que afecta la ciutat xinesa de Wuhan i que s’ha estés per països europeus i asiàtics centra els esforços dels organitzadors del congrés, ja que molts dels assistents vindran de la Xina. Davant d’aquesta situació, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni (PSC), ha demanat evitar l'”alarmisme” i ha informat que existeix un protocol de la Generalitat de Catalunya que s’aplicaria en cas necessari.

[r:1]

“Estarem pendents del que diguin les autoritats sanitàries”, ha precisat Collboni. En la mateixa línia s’ha pronunciat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha assegurat que el MWC se celebrarà amb “tota normalitat”. “Tranquil·litat” ha estat la paraula més repetida per Collboni i Puigneró per calmar els ànims de cara al Mobile. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar l’emergència de salut pública la setmana passada per l’expansió del virus.

150 activitats a Barcelona

Respecte al programa de la Mobile Week, el director corporatiu de Mobile World Capital, Juan Baselga, ha detallat que es dividirà en tres temàtiques: la robòtica, la ciberseguretat i la mobilitat. En aquest sentit, ha anunciat que els tallers que se celebraran en el marc de la Mobile Week tractaran temes d’actualitat com les fake news, el cyberbulliyng i el cotxe elèctric. Els deu districtes de Barcelona comptaran amb tallers inclosos al programa. Els reptes per a la seguretat que suposa la possessió de les dades personals per part d’empreses, la robòtica com a amenaça per al mercat laboral o les xarxes socials estaran presents als tallers, que esperen acollir unes 4.500 persones. 

Quant a les conferències, es concentraran a tres espais com són l’ImaginCafé, el centre cívic Cotxeres-Borrell i l’antiga fàbrica Estrella Damm, on s’ha presentat el programa. A la capital catalana es faran més de 150 activitats entre el 20 de febrer i l’1 de març. La Mobile Week està organitzada per la fundació Mobile World Capital, impulsora del MWC juntament amb l’empresa GSMA. 

De tota manera, la Mobile Week complirà, un any més, amb l’objectiu de descentralitzar el congrés de mòbils que acull la capital catalana. Així, hi haurà activitats i conferències arreu de Catalunya. “Si no volem tenir un model chupa-chups, hem d’enfortir tot el territori. El Mobile Week té l’objectiu de compartir el MWC amb tot Catalunya””, ha exposat el conseller Puigneró.

Collboni ha afegit que la Mobile Week busca combatre la diferència d’oportunitats entre Barcelona i la resta del territori. També, però, intenta fer “partícip” la ciutadania de la capital catalana en el congrés de mòbils. “Sempre ens ha obsessionat que el MWC no sigui només un lloc on fer negoci”, ha conclòs. 

Més notícies
El Mobile se celebrarà “com està previst” tot i l’amenaça del coronavirus
Notícia: El Mobile se celebrarà “com està previst” tot i l’amenaça del coronavirus
Comparteix
L'epidèmia ja es transmet fora de la Xina i es tem pel desenvolupament del MWC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa