Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Airbnb, en el punt de mira: l’Ajuntament detecta un miler d’anuncis il·legals
  • CA

Continua el setge a Airbnb a Barcelona. Els esforços per controlar l’activitat de la plataforma de pisos turístics per part de l’Ajuntament de Barcelona se segueixen centrant a evitar que s’hi anunciïn propietaris que no tenen llicència. Així, el consistori ha anunciat que ha requerit al gegant nord-americà que retiri 969 anuncis de la seva web perquè són il·legals. Del gairebé miler d’anuncis irregulars, 524 ho són perquè són de pisos sense llicència o llicència falsa i 445 s’anuncien com a habitacions però són, en realitat, albergs o pensions.

L’Ajuntament reivindica que, des del 2017, s’ha requerit l’eliminació d’11.714 anuncis de plataformes, la majoria –9.770– d’Airbnb. Dels 969 anuncis il·legals localitzats en els últims mesos, el consistori informa que s’estudiaran per determinar si cal imposar multes.

El fet que Airbnb estigui al punt de mira forma part del pla de xoc engegat pel govern municipal el 2016, quan van voler posar fi al “descontrol” dels pisos turístics il·legals. Des de llavors s’han obert 16.993 expedients disciplinaris que han acabat en 7.194 ordres de cessament d’activitat i 8.740 sancions.

Els serveis d’inspecció municipals han detectat pisos irregulars als 10 districtes de la capital catalana. Ciutat Vella és el que en té més, amb 420, seguit de l’Eixample –273–.

Finalment, l’Ajuntament posa en relleu que 2.176 pisos que feien d’allotjament turístic il·legal ara són habitatges, ja sigui perquè estan en lloguer o perquè han passat a ser la residència del propietari. Sobre els pisos que sí que tenen llicència, s’han imposat 908 sancions per molèsties als veïns.

Més notícies
Una amfitriona ensenya els racons d'una habitació d'un pis turístic / ACN
Airbnb endureix les condicions per anunciar pisos turístics a Barcelona
Notícia: Airbnb endureix les condicions per anunciar pisos turístics a Barcelona
Comparteix
La plataforma obliga a verificar l'adreça del pis per controlar els amfitrions
Un usuari consultant la pàgina web d'Airbnb / ACN - Blanca Blay
Airbnb diu que el decret d’habitacions turístiques és un “pas endavant”
Notícia: Airbnb diu que el decret d’habitacions turístiques és un “pas endavant”
Comparteix
Barcelona podrà prohibir-les però la plataforma celebra que almenys ara estigui regulada l'activitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa