Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Airbnb endureix les condicions per anunciar pisos turístics a Barcelona

Airbnb ha llançat un programa pilot que ja obliga els amfitrions a usar adreces postals verificades en els nous anuncis que es publiquen a la ciutat de Barcelona. La iniciativa, vigent des de finals d’agost, pretén ajudar a les autoritats contra males pràctiques i facilitar més les tasques d’inspecció, segons un comunicat de la plataforma d’aquest dimarts.

Des d’ara, un anunci no es publicarà fins que l’amfitrió certifiqui que la direcció que dóna és la mateixa a la qual ell té accés físicament. Pujar un anunci inclou que l’amfitrió doni una adreça postal, i uns dies després rebrà una carta postal amb un codi per a poder activar aquesta adreça. Això evita crear anuncis amb adreces incompletes o que no coincideixen amb la llista de carrers de la ciutat, i dificulta que un anunci que les autoritats identifiquin com a fraudulent pugui vincular-se de nou a aquesta adreça postal.

El sistema, que ja ha començat a funcionar en fase pilot, s’anirà ampliant en els pròxims mesos fins a estendre’s a tots els anuncis nous a la ciutat. Barcelona i Airbnb comparteixen informació de nous anuncis a la ciutat des de juny de 2018, la qual cosa ha facilitat identificar i eliminar més de 5.000 anuncis que incomplien la normativa municipal, i ara es facilita més la inspecció, “especialment contra infractors reincidents”.

Bones pràctiques

La directora general d’Airbnb Marketing Services, Mónica Casañas, ha destacat que aquestes mesures se sumen a accions que han pres en els últims mesos a Catalunya “per a redoblar la seguretat en la plataforma, fomentar les bones pràctiques i facilitar el treball de les autoritats”

Entre les mesures està prohibir festes, restringir reserves a menors de 25 anys; un protocol d’higiene; un canal perquè veïns denunciïn molèsties; impulsar una solució per a registrar viatgers; un canal amb les autoritats per a peticions d’informació sobre recerques; assessoria legal a amfitrions sobre normes locals; i promoció del pagament d’impostos en la campanya de la Renda.

Nou comentari

Comparteix