Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Circ d’Hivern de Nou Barris posa el focus en la música en directe

El Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris torna en una versió més poètica, faM, a partir del 17 de desembre i fins al 22 de gener. Enguany serà un espectacle on la música en directe tindrà un paper més important que la paraula i la nostàlgia atemporal substituirà la modernitat. El Circ d’Hivern estarà dirigit per Karl Stets i tindrà punts d’humor, risc i tendresa. L’espectacle busca reflectir l’ànsia de circ, evasió, fugida i retorn a casa a través de personatges curiosos que viuen en un món on els objectes estan vius. 

L’espectacle intentarà respondre qui són i d’on venen gràcies a les proeses dels personatges i les seves històries basades en l’humor i el risc circense. Totes elles dirigides per un home orquestra que els acompanyarà en aquesta aventura i presenciarà com les històries dels personatges s’entrellacen en aquest món imaginari on els objectes tenen vida. 

Els protagonistes estrambòtics del Circ d’Hivern seran cinc artistes que practiquen disciplines complicades com la barra fixa, l’acrobàcia a terra i la corda llisa i que estaran dirigits per Stets, un artista de gran trajectòria en el món del circ i la música. Les seves actuacions aniran acompanyades de música en directe, que en aquesta edició serà l’element més important, per sobre de la paraula. 

Trailer del 27è Circ d’Hivern

Un director immers en el circ des de fa 30 anys

El director del Circ d’Hivern serà l’artista danès Karl Stets, que compta amb trenta anys d’experiència en circ i música. Stets es va refugiar des dels primers dies a Barcelona, on resideix des de fa vint anys, en l’Ateneu Popular de 9 Barris i ara ha estat premiat amb l’oportunitat de dirigir aquest espectacle que ja té 27 edicions. Stets té molta experiència en el món del teatre. De fet, l’any 2002 va fundar la companyia Lice de Luxe, amb què ha estat de gira per Europa i Sud-amèrica. Tres anys després ja va participar al Circ d’Hivern que enguany dirigirà amb l’obra Rodó, un espectacle que va ser guardonat amb el Premi Nacional de Circ el 2006. 

Més tard, amb el bagatge que havia acumulat gràcies a Lice de Luxe i Rodó, Stets va organitzar l’espectacle Disparate!, de la companyia creada a propòsit per aquesta obra Cacophonic Pictures Orkestar. Disparate! va ser una coproducció del Festival Grec i la Central del Circ i es va estrenar al Mercat de les Flors. 

Així, l’artista danès té gran experiència en el món de l’espectacle i des de fa dotze anys actua arreu d’Europa amb l’obra Cuerdo. Amb aquest espectacle ja ha fet més de quatres-centes funcions. Després d’acumular tota aquesta experiència, enguany dirigirà el 27è Circ d’Hivern a l’Ateneu Popular 9 Barris, un espai de referència per a ell quan va aterrar a la ciutat. Per aquesta edició del Circ d’Hivern, Stets comptarà amb un equip de quatre artistes, Tom Collin, Maria Celeste, Lucas Cantero, Jade Morin que l’ajudaran a tirar endavant aquest espectacle de circ i música en directe que produeix el Bidó de Nou Barris. 

El Circ d’Hivern, una oportunitat per als artistes

Aquest projecte d’espectacle de l’Ateneu Popular 9 Barris va néixer l’any 1996 per tal de donar oportunitats als artistes perquè creessin companyies professionals en el sector del circ. L’objectiu era, a més, que poguessin oferir propostes inèdites i de molta qualitat a un públic ampli. En aquestes 27 edicions del Circ hi ha hagut èxits com Circus Klezmer o Garbuix, dos exemples de com una producció de circ barcelonina pot arribar a tot el món i tenir èxit a nivell internacional. El Circ d’Hivern es fa gràcies al departament de Cultura, l’ICUB, l’Ajuntament de Barcelona, INAEM i Barcelona Activa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa