Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba el festival Grec més descentralitzat

Arriba una edició marcada per l’optimisme, la cultura segura i l’impuls a la creació i el talent local“. Així és com el Grec defineix el festival d’enguany, després que l’any passat es veiés marcat per la pandèmia de la covid-19. A partir d’aquest diumenge 27 de juny, i fins el 31 de juliol Barcelona podrà gaudir de la nova edició del festival Grec. Enguany, per tal de poder conviure de la millor manera amb la pandèmia, el festival ha decidit fer una aposta per la descentralització, que alhora permet fer arribar el festival a indrets de la ciutat on fins ara no es feia visible.

La ciutadania podrà gaudir d’un centenar de propostes d’arts escèniques, música i cinema repartides en 37 espais de la capital catalana. L’escenari principal del festival sempre ha estat el teatre Grec de Montjüic, i enguany allà s’hi podrà celebrar la meitat dels espectacles. L’altra meitat estarà repartida entre museus com el CCCB, el Macba o el Museu Etnològic i de les Cultures del Món; equipaments públics com el Teatre Nacional de Catalunya, L’Auditori, el Palau de la Música, l’Ateneu Popular 9 Barris o el Mercat de les Flors; sales com La Badabadoc, la Sala Apolo, la Sala Beckett la Sala Hiroshima, i teatres com el Borràs, el Condal o el Tantarantana.

El festival considera que, gràcies a aquesta descentralització, la nova temporada del festival es caracteritzarà per “revitalitzar el sector cultural”. En aquest sentit, celebren poder “donar suport a les sales, les companyies, el talent i la creació locals, l’autoria, les dramatúrgies contemporànies i els nous llenguatges“. Una altra de les característiques d’aquesta edició és que el 55% de la programació són propostes liderades per dones”.

De les 98 propostes que porta el Grec aquest any, 38 són espectacles teatrals,seguits de la música, amb 22; l’escena híbrida, amb 16; la dansa, amb 14; el circ, amb 6, i el cinema, amb 2. A més, hi haurà 28 activitats paral·leles en 20 espais més per completar la programació d’enguany i “acostar la cultura a la ciutadania“. Des de fa unes setmanes que un total de 103.673 entrades s’han posat a la venda. Això correspon al 50% de l’aforament dels espectacles programats. La capacitat final dependrà de les restriccions que hi puguin haver derivades de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa