El govern municipal d’Ada Colau afronta l’increment de botellons el darrer any amb un encariment de les multes per incivisme. Beure alcohol al carrer de forma que afecti “greument” l’ordre públic podria ser sancionat amb fins a 600 euros. El canvi normatiu l’han confirmat regidors del PSC, després que s’hagi filtrat que l’alcaldessa Ada Colau va prometre personalment aquestes multes a veïns del ‘triangle golfo’ del Poblenou afectats per aldarulls nocturns. Fa un mes el cap dels socialistes, Jaume Collboni, va obrir el debat en anunciar que volia multes de 1.000 euros per fer botellot i ràpidament ERC –el soci més habitual del govern a les votacions– li va advertir que no hi donaria suport per veure-ho excessiu.

Aquest divendres el regidor de Sant Martí, David Escudé, ha confirmat a l’agència ACN que l’Ajuntament treballa per situar les sancions per incivisme en una forquilla de fins a 600 euros. Qui determinaria la gravetat de la infracció seria la Guàrdia Urbana. Escudé ha confiat que el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de Barcelona, Albert Batlle, pugui donar l’ordre “de forma imminent”.

Hores abans, en una roda de premsa sobre incendis, Batlle ha assegurat que el consistori està “acabant d’ajustar” durant les pròximes setmanes l’import de les sancions màximes per incivisme i ha avançat que si hi ha afectació a la convivència el cost de la multa se situaria “en la franja alta”. L’encariment seria una de les mesures fruit de la Taula per una nit cívica i segura, amb l’objectiu de dissuadir els comportaments incívics.

Les multes actuals per beure al carrer

Escudé ha recordat que actualment les sancions per consumir alcohol al carrer són molt menys cares –ara van de 30 a 100 euros– perquè no estan vinculades a aldarulls sinó simplement a l’ocupació inapropiada de l’espai públic. El regidor assumeix que la sortida de la pandèmia ha deixat superat el marc regulador vigent: “Era normal que s’apliqués una normativa i ara s’actualitzi”.

Escudé també ha tret pit d’haver-se reunit des de fa temps amb els veïns del Poblenou mobilitzats contra els botellots nocturns. Sempre hi ha hagut gent consumint alcohol al carrer, ha concedit, però la “virulència” i l’incivisme al triangle lúdic del Poblenou no s’havia vist mai com ara segons ell: “Valia la pena fer un salt més”.

Sense colmados nocturns

La mesura que sí que s’ha concretat d’immediat és un decret que obliga a tancar de 22h a 7h els supermercats de conveniència al triangle lúdic del Poblenou. S’ha aprovat de forma inicial i entraria en vigor a l’agost un cop superi la tramitació. La mesura pretén evitar que els joves comprin in situ les begudes que consumeixen al carrer durant els botellots, però els comerciants afectats critiquen que només ells paguin les conseqüències d’aquest conflicte i no hi hagi mesures per a altres actors com bars i discoteques.

Més notícies
Protesta contra el soroll i els botellots en un tram del carrer Pere IV, al Poblenou / JR

Els colmados del Poblenou paguen els plats trencats dels botellots

Notícia: Els colmados del Poblenou paguen els plats trencats dels botellots
Comparteix
L'Ajuntament farà tancar a les nits les botigues d'alimentació del 'triangle golfo' per les queixes veïnals
Notícia: Els colmados del Poblenou paguen els plats trencats dels botellots - Mobile
Un policia tracta d'extingir el foc que crema uns contenidors enmig d'un botellot al Poblenou / Twitter

VÍDEO | Contenidors cremats en un botellot al triangle lúdic del Poblenou

Notícia: VÍDEO | Contenidors cremats en un botellot al triangle lúdic del Poblenou
Comparteix
Els veïns difonen un episodi més que mortifica un de les zones de Barcelona farts de soroll nocturn
Notícia: VÍDEO | Contenidors cremats en un botellot al triangle lúdic del Poblenou - Mobile
Begudes alcohòliques en un macrobotellot de l'avinguda Maria Cristina / Jordi Play

Collboni vol multes de 1.000 euros per fer botellot i ERC ho veu excessiu

Notícia: Collboni vol multes de 1.000 euros per fer botellot i ERC ho veu excessiu
Comparteix
El tinent d'alcalde suggereix incrementar els imports de les sancions i els republicans diuen que han de quantificar-se "en la seva justa mesura"
Notícia: Collboni vol multes de 1.000 euros per fer botellot i ERC ho veu excessiu - Mobile
Queixes de veïns per la massificació i soroll de les terrasses al carrer Enric Granados / Jordi Play

Barcelona proposarà a la Generalitat reduir l’horari de venda d’alcohol

Notícia: Barcelona proposarà a la Generalitat reduir l’horari de venda d’alcohol
Comparteix
La Taula Ciutadana impulsada per l'Ajuntament ha elaborat un pla d'acció per reduir problemàtiques de l'oci nocturn
Notícia: Barcelona proposarà a la Generalitat reduir l’horari de venda d’alcohol - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Gibert a juliol 15, 2022 | 18:40
    Joan Gibert juliol 15, 2022 | 18:40
    Encarir les sancions és inútil, perquè la deixadesa sistèmica del tàndem Colau/Collboni fa que no hi hagi ningú que persegueixi les infraccions a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa