Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cauen uns estafadors quan anaven a lliurar un préstec amb bitllets falsos
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut uns estafadors a Barcelona just quan anaven a lliurar un préstec en efectiu a un home necessitat de diners que desconeixia que anava a ser víctima d’un engany: gran part dels feixos de bitllets que anava a rebre eren falsos. Els agents van irrompre en el local on s’efectuava la transacció el passat dimarts. Van detenir un menor i tres homes d’edats compreses entre els 22 i els 39 anys. Tots quatre han quedat en llibertat amb càrrers després de comparèixer davant del jutjat i la Fiscalia de Menors.

El cos, que ha revelat l’episodi aquest diumenge, explica que una patrulla de paisà va sospitar d’un individu que voltava nerviós davant d’unes oficines de lloguer on la policia sabia que s’havien comès algunes estafes. Els agents van seguir amb discreció l’home i van comprovar que s’unia més tard amb altres dos persones, que també mantenien una actitud vigilant. Encara va arribar més tard un tercer individu, que duia una bossa plena de grans dimesions. Tots ells van acabar entrant en l’oficina. Els indicis que podia tractar-se d’una ensarronada van empènyer els agents a actuar-hi.

Dins del local, els policies es van trobar amb tots els presents reunits al voltant d’una taula i amb guants de vinils ajustats a les mans. Un dels sospitosos recomptava diners amb una màquina i tenia feixos de bitllets a la vora, al costat d’una maleta oberta. Els policies van constatar que part dels bitllets eren falsos.

Un cop van identificar els presents, la víctima de l’enganyifa va explicar als mossos que havia acordat amb els arrestats la concessió d’un préstec per un gran import de diners que no havia pogut contractar per una via convencional. Els sospitosos s’havien ofert a facilitar-li diners a canvi de pagar una quantitat en concepte de despeses i comissions.

Els Mossos han explicat que l’estafa respon al mètode Rip Deal, en què els autors ofereixen imatge de solvència -lluint roba i complements cars i amangant-se sobre falses identitats- per engalipar les víctimes i furtar-los diners. Després de frustrar l’intent de frau, els agents van confiscar una màquina de recomptar diners, una maletí de roba, 10 guants de vinil i diverses gomes elàstiques. També van intervenir diversos fardells de bitllets de diverses quantitats, 10.000 euros de curs legal i 36 fardells de bitllets falsificats.

Més notícies
L'autobús-discoteca descobert a Barcelona el febrer passat / GUB
VÍDEO | Un sorollós bus-discoteca circula per Ciutat Vella sense permís 
Notícia: VÍDEO | Un sorollós bus-discoteca circula per Ciutat Vella sense permís 
Comparteix
La Guàrdia Urbana comprova que no duia cap limitador de so i el denuncia
Operatiu de la Policia Nacional a Barcelona contra una banda d'estafadors / Europa Press
Estafa piramidal a joves amb criptomonedes i formació en ‘trading’
Notícia: Estafa piramidal a joves amb criptomonedes i formació en ‘trading’
Comparteix
Detingudes 8 persones que usaven mètodes de secta i prometien fer riques a les víctimes
Imatge d'arxiu d'una intervenció policial | ACN
Alliberades 13 dones víctimes de prostitució
Notícia: Alliberades 13 dones víctimes de prostitució
Comparteix
Venien de Romania, amb la promesa d'una vida millor, i les obligaven a tenir sexe amb desconeguts
La Gemma i l'Elvira, dues de les deu veïnes que conviuen diàriament amb el soroll de les obres JORDI PLAY
Viure amb vibracions, soroll i pols d’obres durant mesos: “Hem tocat fons”
Notícia: Viure amb vibracions, soroll i pols d’obres durant mesos: “Hem tocat fons”
Comparteix
Tres obres de rehabilitació simultànies amarguen la vida a deu veïns d’un immoble de l’Eixample, i fins l’estiu del 2023 no s’acabarà el calvari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa