Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A judici un antiavalots per colpejar un manifestant contra Felip VI
  • CA

Un mosso d’esquadra haurà de seure a la banqueta dels acusats el proper dilluns, en ser jutjat per la seva actuació en una protesta a Barcelona contra una visita del monarca Felip VI el 2018. Un manifestant ferit va denunciar-lo per donar-li un cop de porra al cap, pràctica contrària a la normativa d’actuació policial.

El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia s’ha fet càrrec de l’acusació particular, en representació de l’home agredit. En un comunicat, l’entitat fa pública la data del judici i detalla que tindrà lloc a les 9h del matí a la cinquena secció de l’Audiència Provincial. També exposa que l’agent és membre de la unitat d’ARRO de Mossos d’Esquadra.

Així, aquest mosso d’esquadra s’enfronta ara a 5 anys de presó i inhabilitació per un delicte de lesions amb instrument perillós, amb l’agreujant de prevalença de caràcter públic. A més, l’acusació demana que indemnitzi a la víctima per les lesions al cap. La Fiscalia en demana l’absolució en considerar que se li ha d’aplicar l’exempció de la responsabilitat penal per compliment del deure.

Irídia fa èmfasi en la ferida que va quedar-li al manifestant: “El cop va causar-li una fractura que va requerir punts de sutura”. “Es tracta d’un cas molt greu”, sosté Iridia. “L’agent acusat va aparèixer per sorpresa des de darrere del cordó policial i va colpejar el manifestant al cap amb una trajectòria vertical i directa”, apunten. “El protocol d’ús dels bastons policials prohibeix específicament aquest ús”, afegeixen.

L’entitat ha representat diversos casos de presumpta violència policial a la capital catalana. Per exemple, ha gestionat la investigació de 19 agents que van actuar durant les protestes per la sentència de l’1 d’Octubre. També ha estat molt bel·ligerant contra les condicions d’internament al CIE de la Zona Franca i ha demanat a l’Ajuntament que la unitat antidisturbis de la Guàrdia Urbana –la UREP– vagi identificada igual que hi van els antiavalots dels Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa