Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien la “mala gestió” d’un brot de Covid-19 al CIE de la Zona Franca
  • CA

Migra Studium, Irídia, SOS Racisme i Tanquem els CIE han denunciat aquest dimecres la “mala gestió” d’un brot de la Covid-19 al CIE de la Zona Franca. Segons les organitzacions en defensa dels drets humans i de les persones migrades, el coronavirus està descontrolat en aquest centre d’internament d’estrangers, amb almenys 23 contagiats.

“Aquestes persones estan aïllades de la resta d’interns però compartint cel·les. La tensió acumulada dins del CIE s’ha incrementat i ha augmentat la conflictivitat: hi ha interns en vaga de fam i un intern ha manifestat idees suïcides“, han assegurat. També han lamentat que “la resposta a aquesta inquietud creixent ha estat la presència d’agents antidisturbis dins del CIE, amb l’agreujant d’utilitzar armes amb gas lacrimogen dins del centre”. En la mateixa línia, han dit que a aquesta situació s’hi afegeixen “les queixes recurrents dels interns respecte als àpats freds i de mala qualitat i a l’aigua freda a les dutxes”.

Les entitats socials exigeixen que els jutjats de control i la fiscalia d’estrangeria facin visites d’inspecció “sorpressives” que incloguin entrevistes confidencials i aleatòries als interns, que es requereixi l’actual protocol d’actuació sanitària del CIE, sobre gestió de contagis i quarantenes, que s’acordi que les persones que han de complir quarantena i aïllament siguin traslladades a un lloc adient, fora del CIE, que es demani el registre i les històries clíniques dels interns que han donat positiu en Covid-19, que se sol·liciti un informe del CIE sobre la necessitat, utilitat i proporcionalitat de la presència d’agents antidisturbis en el recinte, així com de la disponibilitat i l’ús eventual de gas lacrimogen, que s’aporti el protocol sobre autòlisi i antisuïcidi del CIE i la seva aplicació als interns durant el mes de gener, que es faciliti el protocol mèdic vigent sobre atenció a persones en vaga de fam i que es dicti una resolució que obligui el CIE a autoritzar l’entrada i la visita d’intèrprets i voluntaris d’ONG, familiars i d’advocades a demanda o amb simple acceptació per part de la persona interna.

Un informe de l’Agència Salut Pública de Barcelona (ASPB) ja va dictaminar que el CIE de la Zona Franca no reuneix les condicions necessàries per gestionar un brot de coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa