Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Insults i agressió amb una navalla: nou cas d’homofòbia a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home acusat de ser l’autor d’una agressió homòfoba a una parella d’homes. Segons ha informat el cos policial, els fets van passar el passat 19 de març, quan el detingut va increpar la parella quan passejava per un carrer cèntric de la ciutat amb insults homòfobs i també els va agredir amb una navalla. El detingut ha pogut ser identificat gràcies a algunes càmeres de vigilància i també a testimonis, i ara el detingut, que no tenia antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Més de 100 agressions LGTBI-fòbiques

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha registrat 102 incidències per agressions físiques o discriminacions LGTBI-fòbiques durant el 2022. L’espai on més s’han produït és la via pública, però també les xarxes socials i el transport públic. Les persones trans són una de les parts del col·lectiu LGTBI més afectades per aquest odi. Segons dades de l’OCH, representen el 38,1% del total de víctimes, la qual cosa vol dir que 57 persones trans van ser agredides durant l’any passat. I segons dades de l’OCH de finals del passat novembre, el districte on més incidències s’havien registrat va ser l’Eixample, al qual el seguien Ciutat Vella i Sant Martí.

El 2023 va començar amb tres homes i una dona detinguts per perpetrar una agressió homòfoba a l’interior d’un tren que es trobava a l’estació de plaça de Catalunya. Van propinar a dues persones puntades de peu i les van amenaçar amb una ampolla. L’Ajuntament es personarà en aquest cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa