Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament es personarà per l’agressió homòfoba en un tren de Rodalies
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit personar-se en el cas de la presumpta agressió homòfoba que va tenir lloc el passat 2 de gener en un tren de Rodalies a l’estació de plaça Catalunya. Així ho ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa el regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, que ha fet una crida a denunciar aquests casos per evitar que queden “impunes”.

Els fets van tenir lloc la matinada del passat 2 de gener en un tren de Rodalies que es trobava a l’estació de plaça Catalunya, quan quatre persones van colpejar amb cops de puny i puntades de peu a dos passatgers en un dels vagons i els van arribar a amenaçar amb ampolles de vidre. Els Mossos d’Esquadra van detenir com a presumptes autors d’aquesta agressió homòfoba tres homes i una dona que acumulaven en total 28 antecedents policials.

L’Observatori contra l’Homofòbia va condemnar aleshores els fets en una piulada a través de les xarxes socials i va posar-se a disposició de les víctimes per poder fer l’acompanyament necessari i assessorar-les legalment. “Es manté ell patró d’augment de la violència física”, indicaven els activistes, que van comunicar el cas al consistori barceloní.

Un camí judicial “massa llarg”

En la mateixa roda de premsa d’aquest divendres, Serra ha valorat la sentència que l’Audiència de Barcelona va confirmar aquest dijous pel cas de l’agressió homòfoba que va patir un noi al metro de la capital catalana el gener del 2019. Sobre aquest cas, el regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona ha celebrat la condemna, però ha admès que calen més recursos judicials i policials “perquè el camí ha estat massa llarg”. En aquest sentit, Serra ha fet una crida a denunciar casos com aquests perquè els autors responguin davant de la justícia: “Sabem que hi ha moltes situacions que acaben impunes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa