Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampat un fals metge que feia implants capil·lars a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han fet aturar l’activitat d’un suposat metge mancat de titulació que es dedicava a fer implants capil·lars en una clínica de Barcelona. La policia ha actuat després de rebre les denúncies de diversos clients, insatisfets pels resultats de les operacions. Alguns d’ells van patir lesions i seqüeles després de sotmetre’s a una operació per recuperar cabell. Els agents han denunciat l’home, a qui acusa d’un presumpte delicte d’intrusisme professional.

L’acusat exercia de metge principal de la clínica situada a la capital catalana. A partir de les declaracions de pacients i personal del centre, els investigadors van constatar que el denunciat feia la visita prèvia, la cirurgia i el tractament postoperatori.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia en la qual s’alertava que al capdavant d’una clínica de Barcelona dedicada als implants capil·lars hi exercia un home que no disposava de cap titulació. Segons detallen els Mossos, al web i als tríptics del centre aquest home figurava com a professional qualificat amb capacitat per fer diagnòstics, tractaments i cirurgies, amb 15 anys d’experiència.

De la documentació intervinguda, en la que s’estableix la relació entre el centre i el client, els agents van acreditar que en alguns casos hi figurava la signatura i segell d’un metge col·legiat i en d’altres només la llegenda amb el nom de l’investigat, però sense signatura, segell ni número de col·legiat. Els Mossos van concloure que aquest és un fet indicatiu de la manca de titulació.

La Subdirecció General d’Avaluació i Inspeccions Sanitàries i Farmacèutics van comprovar que la clínica encara constava a nom de l’anterior propietari, malgrat que el director actual del centre va assegura que estaven fent gestions per fer el canvi de titularitat. El Departament de Salut va confirmar als Mossos que no constava l’inici de cap tràmit al respecte.

La mateixa subdirecció va fer una inspecció el passat 2 de febrer. Els Mossos asseguren que des del centre no van aportar cap document que acredités que l’investigat era un professional titulat amb 15 anys d’experiència. Tampoc ho va poder acreditar cap dels treballadors. El Col·legi de Metges de Barcelona també van informar als Mossos que l’home no constava com a col·legiat. Els Mossos han afegit que una de les pràctiques que duia a terme l’investigat era usar de manera irregular el segell de metges relacionats amb la clínica associant-los a la seva signatura, de manera que semblés que es tractava del seu número de col·legiat.

Més notícies
Escales mecàniques al centre comercial Glòries / Vicente Zambrano
Una dona denuncia que va ser retinguda pels vigilants d’un centre comercial
Notícia: Una dona denuncia que va ser retinguda pels vigilants d’un centre comercial
Comparteix
L'haurien tancat acusant-la de robatori, mentre que ella diu que només volia bescanviar uns pantalons
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu on aten als mitjans de comunicació a la Galeria gòtica de l'Ajuntament de Barcelona / Laura Fíguls (ACN)
Colau: “El dret individual a contaminar no pot estar per sobre de la salut”
Notícia: Colau: “El dret individual a contaminar no pot estar per sobre de la salut”
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona admet que les mesures poden generar "dubtes" al món judicial, però que no hi ha marxa enrere
L'Anna Bassols, malalta d'endometriosi diagnosticada fa tres anys CEDIDA: @jordiotix
Anna Bassols: “Si l’endometriosi la patissin els homes no seria invisible”
Notícia: Anna Bassols: “Si l’endometriosi la patissin els homes no seria invisible”
Comparteix
Diagnosticada d’endometriosi, impulsa el projecte Endofest per recaptar fons per a la investigació i crear xarxa entre les dones afectades per aquesta malaltia
Trànsit a la ronda del General Mitre / Vicente Zambrano González
Alerta per les morts provocades pel soroll del trànsit a Barcelona
Notícia: Alerta per les morts provocades pel soroll del trànsit a Barcelona
Comparteix
Un estudi sosté que s'evitarien 47 defuncions anuals per cardiopaties a la ciutat si la contaminació acústica baixés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa