Un perillós fugitiu de Finlància ha estat localitzat i arrestat a Barcelona. Es tractaria d’un líder de l’organització criminal nòrdica Mantaqa, dedicada al tràfic de droga a gran escala. La Policia Nacional va rebre informació sobre la seva possible relació a Barcelona i després de fer gestions van ubicar “dos domicilis d’interès”, als que va posar vigilància.

En un seguiment dels ocupants, que es feien en qualitat de “possibles consorts del fugitiu”, els agents van arribar a un hotel del centre de la ciutat. El sospitós va ser identificat a la sortida de l’establiment i arrestat amb importants mesures de seguretat perquè podia anar armat i les autoritats finlandeses havia alertat sobre la seva perillositat.

Tenia una ordre europea de detenció per tràfic de drogues, delictes contra l’ordre públic i contra la seguretat de l’Estat. Se l’acusa en concret de coordinar la recepció, emmagatzematge i distribució de grans quantitats d’estupefaents, com cocaïna, marihuana i medicaments opiacis.

Detencions internacionals a Barcelona

No és pas el primer fugitiu internacional que els cossos policials troben a Barcelona, tot el contrari. Al febrer va ser localitzat i detingut un home fugit d’Itàlia i acusat de participar en l’assassinat de la seva cosina, de 18 anys, que va rebutjar casar-se amb ell després que la família convingués un matrimoni forçat el 2021. La policia espanyola el va localitzar amb col·laboració dels Carabinieri al barri de la Trinitat, a Barcelona.

Aquest gener els Mossos d’Esquadra van detenir dos fugitius d’una altra organització criminal “molt violenta” dedicada al tràfic de drogues. Agents de la policia de la divisió d’investigació criminal (DIC) van arrestar als delinqüents al districte de Ciutat Vella, en el marc de la cooperació internacional amb l’oficina federal d’investigació criminal alemanya (BKA) i la Policia d’Hamburg. Els arrestats tenien dues ordres europees de detenció i entrega emeses per les autoritats d’aquest país.

Al juliol agents de la Policia Nacional van detenir a Barcelona 4 fugitius reclamats per França i Alemanya i amb ordres europees de detenció i lliurament. Dos d’ells eren un home i una dona de nacionalitat georgiana, presumptament vinculats amb múltiples robatoris en comerços i domicilis així com a nombroses estafes d’entitats bancàries. Els altres dos detinguts, reclamats per França i Alemanya, tenien causes pendents relacionades amb el tràfic de drogues.

Nou comentari

Comparteix