Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mossos deté dos criminals d’una organització internacional “molt violenta”
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dos fugitius d’una organització criminal “molt violenta” dedicada al tràfic de drogues. Agents de la policia de la divisió d’investigació criminal (DIC) van arrestar la setmana passada als delinqüents, al districte de Ciutat Vella, en el marc de la cooperació internacional amb l’oficina federal d’investigació criminal alemanya (BKA) i la Policia d’Hamburg. Els arrestats tenien dues ordres europees de detenció i entrega emeses per les autoritats d’aquest país.

Els delinqüents pertanyen a un grup format per persones procedents en la seva majoria de la ciutat d’Hamburg que “acostumaven a anar armats i actuaven d’una manera molt violenta”, explica la policia catalana, a través d’un comunicat emès als mitjans de comunicació. “L’organització criminal estava involucrada en un tiroteig a la ciutat d’Hamburg on una persona va resultar ferida de gravetat per un tret al cap amb arma de foc“, afegeixen, a partir de les informacions recavades per la BKA.

Per capturar-los, agents del grup de recerca activa de fugitius (GRAF) de la unitat d’entorn penitenciari van establir un dispositiu de localització, perquè els delinqüents utilitzaven documentació falsa, canviaven de domicili freqüentment i llogaven pisos turístics. A més, no utilitzaven vehicles propis o de lloguer per evitar que els detectessin i sempre feien servir el transport públic per als seus desplaçaments, fet que en complicava la localització i detenció, informen els Mossos d’Esquadra.

Finalment, la setmana passada se’ls va poder identificar als carrers del districte de Ciutat Vella i va ser aleshores quan la policia els va detenir. Una detenció, per cert, sense cap mena d’incidents, informa la policia. Els detinguts, en el moment de ser arrestats, portaven documentació falsa, diversos telèfons mòbils i una gran quantitat de diners en efectiu. “Ambdós han ingressat a presó a l’espera de la seva extradició a Alemanya”, han indicat des dels Mossos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a gener 27, 2022 | 09:38
    Narcís gener 27, 2022 | 09:38
    Com pot ser possible tanta criminalitat peti a Catalunya ? PD : gràcies Mossos per la tasca que féu .. loable d'allò més !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa