Detinguts a Barcelona quatre fugitius reclamats per França i Alemanya per robatoris i tràfic de drogues

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona quatre fugitius reclamats per França i Alemanya en virtut de sengles ordres europees de detenció i lliurament que tenien vigents. Dos d’ells són un home i una dona, tots dos de nacionalitat georgiana, presumptament vinculats amb múltiples robatoris en comerços i domicilis així com a nombroses estafes d’entitats bancàries. Els altres dos detinguts, reclamats per França i Alemanya, tenien causes pendents relacionades amb el tràfic de drogues.

La primera intervenció es va desenvolupar a finals del mes passat, quan els agents van rebre un comunicat de les autoritats franceses sobre la possible ubicació a Barcelona de dos fugitius reclamats per França. Eren l’home i la dona georgians, buscats per formar part d’una organització criminal dedicada als robatoris i al blanqueig dels diners obtinguts il·lícitament. Se’ls acusa de realitzar més de 150 transferències bancàries sota diverses identitats. A més, la dona buscada tenia un rol de beneficiària de transferències de diners corresponents al botí aconseguit per la cèl·lula criminal georgiana. Per aquests fets, tots dos s’enfronten a diverses penes que els suposarien una estada mínima de 10 anys a la presó en territori francès.

Després de diverses gestions, els agents van localitzar la seva residència a Barcelona i van establir un dispositiu fins a aconseguir detenir-los. Van ser posats, posteriorment, a disposició de l’autoritat judicial.

Tràfic d’armes

A més, en altres dues operacions desenvolupades a la capital catalana han estat arrestats altres dos fugitius buscats a Alemanya i França. A finals del mes de juny era detectat a Barcelona un ciutadà alemany, buscat per les autoritats germàniques pels delictes de tràfic de drogues, tinença i tràfic d’armes i lesions. Segons la policia alemanya, l’escapolit hauria participat en la venda de marihuana, cocaïna, èxtasi i metamfetamina, a més de comerciar amb subfusells amb silenciadors. Finalment, i després de diverses gestions, era localitzat i detingut als voltants del domicili on s’ocultava.

En l’última intervenció, era arrestat un ciutadà francès buscat per les autoritats gal·les per tràfic de drogues i organització criminal. Concretament, el fugitiu era reclamat per organitzar el transport de grans quantitats d’haixix des d’Espanya fins a França, en travessar la frontera a bord d’un vehicle com a llançadora.

Nou comentari

Més notícies
Una plantació de marihuana desmantellada pels Mossos / CME

Alliberen 10 ciutadans xinesos explotats en plantacions industrials de marihuana

L'organització controlava les operacions des de Barcelona | Hi ha vuit detinguts
Policia Nacional a una escola durant l'1-O. | ACN

Un comandament de CNP admet que va dissenyar l’operatiu a un centre on va haver càrregues l’1-O

El responsable policial nega cap actuació desproporcionada en la intervenció a l'institut Pau Claris durant el referèndum