Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un fugitiu buscat per la mort d’una noia que no es volia casar amb ell
  • CA

La Policia Nacional ha detingut aquest dilluns un home acusat de participar en l’assassinat de la seva cosina, de 18 anys, que va rebutjar casar-se amb ell després que la família convingués un matrimoni forçat. El sospitós va marxar-se presumptament d’Itàlia, on es va cometre el crim el maig de 2021, i la policia espanyola l’ha localitzat amb col·laboració dels Carabinieri al barri de la Trinitat, a Barcelona. L’homicidi de la jove va ser organitzat suposadament per alguns familiars pròxims, inclosos els seus pares.

L’assassinat va commocionar l’any passat a Itàlia. La Policia Nacional ha recordat que el succés va obrir un debat dins del país i en el si de la comunitat paquistanesa, la nacionalitat del detingut i de la víctima.

El cos ha explicat que la noia va oposar-se al casament a què els seus pares li obligaven a contreure amb el seu cosí, un parent que els progenitors van escollir, resident a Paquistan i a qui la noia mai no havia vist abans. El matrimoni imposat obligava a més a la jove a tornar a viure amb el seu futur espós al país asiàtic “i, en tot cas, viure segons els preceptes musulmans més rigorosos”, ha apuntat el cos policial espanyol.

L’oposició de la noia a combregar amb un matrimoni no desitjat va dur els seus pares a induir presumptament a assassinar la seva filla, segons la investigació de la policia italiana que ha dut a arrestar a qui havia estat triat per ser marit de la víctima. La Policia Nacional precisa que els progenitors van confabular-se amb un oncle, un cosí de la jove i l’home amb qui s’havia de casar per acabar amb la seva vida.

Segons el relat policial, l’arrestat, un altre cosí de la noia i un oncle van excavar un forat on enterrar la noia un dia abans que es consumés l’homicidi. Sobre el sospitós requeia una ordre europea de detenció se li atribueixen els presumptes delictes de detenció il·legal, homicidi i ocultament de cadàver. Abans va ser interceptat l’oncle a París, acusat de ser l’autor material de l’homicidi, suposadament comès per escanyament. El detingut a Barcelona ha passat a disposició de l’Audiència Nacional i està a l’espera de l’ordre d’extradició per ser lliurat a les autoritats italianes.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'usuaris de Renfe Rodalies a Sants / Jordi Play
Un empleat de Renfe a un usuari: “O me habla en español o no le atiendo”
Notícia: Un empleat de Renfe a un usuari: “O me habla en español o no le atiendo”
Comparteix
Denuncia que va rebre un tracte discriminatori per parlar en català. Un vigilant li va dir que “a Londres si parla en català no l’entenen”
Celebració de Sant Jordi de 2021 / Jordi Play
L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”
Notícia: L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”
Comparteix
La festa tindrà un espai de 140.000 metres quadrats: "20 camps de futbol, no caldria dir gaire cosa més", diu el tinent d'alcalde de Cultura, Jordi Martí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa