Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien noves pintades antisemites en una sinagoga de Barcelona

La comunitat jueva de Barcelona ha tornat a denunciar aquest dimecres l’aparició de pintades antisemites en una de les sinagogues de la ciutat. En concret, aquest cop el temple afectat ha estat el que pertany a l’organització Jabad Lubavitch. Cal recordar que fa només una setmana ja van aparèixer pintades d’aquest tipus a la Gran Sinagoga Maïmònides coincidint amb el dia que la comunitat jueva commemora la Xoà, l’holocaust jueu.

En un comunicat, la Comunitat Israeliana de Barcelona (CIB) i la Federació de Comunitats Jueves de l’estat espanyol (FCJE) han lamentat que cap responsable polític del Govern, del Parlament o de l’Ajuntament ha condemnat els fets o els ha fet arribar la seva solidaritat. “Condemnem aquests atacs i demanem que també ho facin la nostra alcaldessa, el nostre president i el nostre Parlament”, afirma el col·lectiu jueu barceloní.

Les dues entitats subratllen que “atacar llocs de pregària dels jueus i jueves de Barcelona com a protesta per fets que passen a Israel és un cas clar d’antisemitisme” i remarquen que “culpar els jueus catalans” dels conflictes a Israel indica que els autors de l’agressió “no estan en contra de l’Estat d’Israel o del seu govern: estan en contra dels jueus i les jueves de Barcelona”.

En la mateixa línia, els denunciants mostren la preocupació “profunda” per l’antisemitisme “creixent” que detecten a Catalunya. Subratllen, en aquest sentit, que “en menys d’un any” el Parlament ha aprovat una declaració que considera Israel com un Estat que practica l’apartheid, s’ha cancel·lat l’obertura de la Delegació del Govern a Israel i s’ha trencat l’agermanament de Barcelona amb Tel-Aviv i Gaza.

Atac vandàlic a una de les sinagogues més antigues d’Europa

Cal recordar que l’antiga sinagoga de Barcelona ja va patir un acte vandàlic el mes de setembre del 2022, quan el temple -considerat un dels més vells que es conserven a tota Europa- va aparèixer amb pintades i amb tota una sèrie de desperfectes i de brutícia a la porta.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sebastià Tost Jeremias a abril 26, 2023 | 21:22
  Sebastià Tost Jeremias abril 26, 2023 | 21:22
  Això no es Antisemita es Antisionista, tampoc es cap acte vandalic, es un Acte de Protesta conta l'Estat de Israel que MASACRE EL POBLE PALESTI
  • Icona del comentari de: Ricard a abril 27, 2023 | 08:00
   Ricard abril 27, 2023 | 08:00
   Una cosa és ocupar un territori, i una altra és massacrar ningú. A Catalunya també patim ocupació, i antigament va haver massacres. No em consta cap solidaritat palestina. És de bona persona solidaritzar-se, malgrat que no en tinguem una correspondència per part palestina. Espero que l'estat d'Israel, palestins israelians inclosos, i la resta de palestins trobin una solució equitativa, defugint certs extremismes existents, igual que el castellà a la península ibèrica.
 2. Icona del comentari de: Ricard a abril 27, 2023 | 07:55
  Ricard abril 27, 2023 | 07:55
  No m'agraden les pintades antiisraelianes. Però tampoc m'agraden els comunicats en anglès i castellà que fa la suposadament catalana comunitat jueva. Ben mirat si la pintada era en castellà és que està feta per castellans. Per tant que els ofesos enviïn el comunicat a Madrid, capital dels castellans, i a nosaltres que no ens atabalin. Mercès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa