Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnats a presó dos germans per matar un home a l’assaltar casa seva
  • CA

Dos germans van irrompre per robar en una casa a Barcelona el 2017 i van acabar assassinant l’home que hi vivia. Han passat 15 anys des d’aleshores i, ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemat els acusats. Els imposa 20 anys de presó per l’homicidi.

Els jutges han conclós que els germans es van acarnissar amb el veí. Segons la sentència, van emmordassar la víctima i li van donar cops al cap i les costelles, cosa que li va provocar la mort, informa l’ACN.

A més, s’acusa els inculpats d’haver perpetrat el robatori. Es declara provat que es van endur diners i objectes de l’habitatge valorats en uns 3.600 euros. Van sostreure un ordinador portàtil, un telèfon mòbil, un clauer, documentació i ulleres graduades.

Cas reobert

La resolució del TSJC arriba mesos després que un jurat popular declarés culpables els dos acusats. La condemna ha trigat anys a pronunciar-se perquè el cas va arxivar-se el 2008. No obstant, la investigació va reobrir-se el 2019.

Segons la sentència, la tarda del 18 de juliol del 2007 els dos acusats van entrar a casa de la víctima, a Barcelona, per robar-li objectes de valor. Quan els assaltants es van trobar la víctima li van donar cops reiterats a la cara i les costelles, el van lligar de mans i peus i els turmells amb els canells amb cables informàtics i cinta d’embalar. A més, li van tapar la boca amb una peça de roba i li van embolicar la cara amb cinta adhesiva.

Asfixiat i contusionat

L’home va patir asfíxia i nombroses contusions al crani, cara i costelles, amb una hemorràgia pulmonar que li va provocar insuficiència respiratòria i la mort. Per tot això, el jurat els va declarar culpables de la mort i l’Audiència els va condemnar a 20 anys de presó per robatori amb violència i assassinat amb traïdoria, i a indemnitzar amb 40.000 als familiars del mort.

Les defenses van presentar recurs contra la sentència, demanant l’absolució dels seus clients o, com a màxim la condemna per lesions i homicidi imprudent amb l’atenuant de dilacions indegudes. Es va celebrar una vista oral aquest dimarts al TSJC i aquest dimecres han desestimat el recurs.

Els magistrats del TSJC recorden que es van trobar empremtes dactilars dels germans acusats a casa de la víctima, que ja tenien antecedents per robatoris violents i disposaven d’eines per entrar a robar en habitatges.

Més notícies
Cartell indicatiu de la ZBE / ACN
La justícia manté provisionalment en vigor la ZBE de Barcelona
Notícia: La justícia manté provisionalment en vigor la ZBE de Barcelona
Comparteix
La plataforma d'afectats havia demanat fer complir la sentència del març mentre es resolen els recursos
Vianants amb mascareta, durant la segona onada de contagis / Jordi Play
Un jutge anul·la una multa a Barcelona per no dur la mascareta posada
Notícia: Un jutge anul·la una multa a Barcelona per no dur la mascareta posada
Comparteix
Retreu la indefinició d'una denúncia de la Guàrdia Urbana i qüestiona que l'Ajuntament tingués la potestat de sancionar
José Eduardo dos Santos, expresident d'Angola / Foto: Wikimedia
Mor l’expresident d’Angola a Barcelona enmig d’acusacions d’assassinat
Notícia: Mor l’expresident d’Angola a Barcelona enmig d’acusacions d’assassinat
Comparteix
La filla havia denunciat un "complot" per degradar la salut del patriarca, de 79 anys
Unes manilles en una imatge de recurs dels Mossos d'Esquadra / CME
Enxampat amb un botí de material mèdic robat a Barcelona que duia al cotxe
Notícia: Enxampat amb un botí de material mèdic robat a Barcelona que duia al cotxe
Comparteix
Els Mossos van trobar els aparells sostrets, valorats en 65.000 euros, després que el detingut intentés robar tres vehicles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa