Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Blanquerna acomiada el professor acusat d’assetjament sexual

La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna ha anunciat l’acomiadament del professor acusat d’assetjament sexual per diverses alumnes de la universitat. La directora general de la facultat, Giorgia Miotto, ha comunicat la decisió en un comunicat i l’entorn del professor ho ha confirmat al TOT Barcelona. Miotto assegura que la comissió que s’encarrega de la investigació de les tres denúncies que s’han cursat contra el docent ha conclòs que les acusacions són “molt greus” i ha justificat l’acomiadament.

“Fets molt greus”

En el comunicat, la facultat assegura que “els fets han estat qualificats de molt greus”, i en conseqüència, “i tal com assenyala el II Conveni Col·lectiu de Treball de la Fundació Blanquerna-URL, s’ha procedit a acomiadar a aquesta persona de la nostra institució”, argumenta. Des de la institució acadèmica també es detalla que “la instrucció del cas s’ha desenvolupat amb totes les garanties d’acord amb el que marca el Protocol de garanties per a un entorn lliure d’assetjament”.

Per altra banda, Blanquerna-URL, afegeix el comunicat, “reitera la seva intenció de combatre l’assetjament a tots els seus centres i es compromet a articular les mesures necessàries per assegurar la privacitat de les dades i els detalls de les actuacions sobre les persones relacionades amb aquests afers”.

El mateix professor ja havia estat apartat mesos abans per una acusació, i tot just fa uns dies, després de reincorporar-se, va ser novament apartat davant de noves acusacions d’assetjament sexual. Els alumnes de la Blanquerna s’havien revoltat contra la facultat per permetre el retorn del professor un cop va analitzar els fets denunciats i “va donar el cas per tancat”. En aquell moment es va explicar que per acomiadar el docent calien més denúncies contra ell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa