Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Blanquerna aparta de nou el professor acusat d’assetjament sexual
  • CA

La Blanquerna ha tornat a apartar el professor acusat d’assetjament sexual. En un comunicat intern avançat pel digital ‘El Principal’ i al qual també ha tingut accés el TOT Barcelona, la Facultat de Comunicació informa que la mediadora que vetlla pel compliment del protocol d’assetjament sexual ha rebut una altra denúncia contra aquest professor i detalla que ha apartat l’acusat del centre “de manera cautelar” en considerar que “hi ha indicis suficients per obrir una investigació”.

La facultat ha deixat clar que el seu compromís és “ser àgil en la instrucció d’aquesta segona denúncia”, però manté que aquesta rapidesa “no reduirà les garanties per les parts ni el rigor del procediment”. El comunicat també confirma que la regulació actual del centre contempla la imposició de “sancions màximes”, com ara expulsions o cessaments de la relació laboral.

Revolta pel retorn el professor

Aquesta setmana, els alumnes de la Blanquerna ja havien alertat del retorn d’aquest professor, apartat durant uns mesos després que una alumna el denunciés -pels canals interns- per assetjament el passat mes de setembre. La facultat va explicar dimarts al TOT Barcelona que “va donar el cas per tancat” després d’apartar-lo. El seu retorn, però, ha generat polseguera entre els estudiants, que han demanat a la universitat que esclareixi els fets.

La facultat va emetre un comunicat després de la revolta avisant que no tornaria a acomiadar el professor “sense una denúncia més”. Ara bé, la nova notificació d’una segona alumna ha tronat a engegar el protocol, que ara haurà de tornar a decidir quin és el següent pas després de la mesura cautelar. El deganat, a més, ha decidit impulsar, amb el suport de la Direcció General de la Blanquerna i el Rectorat de la Universitat Ramon Llull, un punt lila a la Facultat de Comunicació per visibilitzar la figura de la mediadora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa