Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Revolta dels estudiants de la Blanquerna pel retorn d’un professor apartat per assetjament
  • CA

La facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, es troba al bell mig d’una tempesta. Una alumna va denunciar internament el semestre passat un professor per assetjament. Concretament, segons explica el degà de la facultat, Josep Lluís Micó, la denúncia va tenir lloc el setembre de l’any passat. La facultat ha explicat al TOT Barcelona que després d’analitzar els fets, la facultat va apartar al professor de les aules i “va donar el cas per tancat”. Després d’uns mesos, però, el professor en qüestió tornava a oferir classes a la facultat. Segons explica un grup d’alumnes a través d’un comunicat al qual ha pogut tenir accés el TOT Barcelona, aquest dilluns 5 delegats de la universitat van “mantenir una reunió amb el degà” per esclarir els fets.

En aquest comunicat asseguren que el professor “no serà acomiadat sense una denúncia més”, és a dir, com que l’anterior cas va quedar tancat el professor seguirà exercint les seves funcions i caldria una denúncia d’alguna altra víctima perquè se l’acomiadés. Segons explica el missatge, aquesta és la mesura que la facultat ha considerat més oportuna.I, de fet, els alumnes creuen que hi ha més casos sense denunciar, i animen a totes aquelles possibles víctimes més a fer-ho.

En aquest mateix comunicat redactat després de la reunió amb el degà, els alumnes relaten que la decisió presa “està regulada per una normativa de tot Blanquerna”, és a dir, una normativa que s’aplica a totes les facultats de la institució. També consideren que és la “millor” solució tenint en compte que l’alternativa era fer-lo fora de manera improcedent i que pogués tornar a treballar a la Blanquerna. Una informació que no confirmen des de la facultat.

Mobilització a les portes de la facultat

Descontents de com s’ha gestionat la situació, un grup d’alumnes liderats per estudiants del torn de matí de Publicitat estan organitzant una manifestació pacífica aquest dimarts 16 de maig a les 11 hores per “fer soroll a la facultat sobre com s’ha gestionat l’assetjament de diversos professors i la seva situació amb certes alumnes”.

Segons expliquen en un altre comunicat al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, els que s’han adherit a la convocatòria no estan conformes amb el fet que “un professor així” estigui impartint classes a la seva facultat. “La universitat és el nostre espai i volem que sigui segur per a totes”, conclouen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No és el seu espai, se'l apropien a maig 09, 2023 | 23:33
    No és el seu espai, se'l apropien maig 09, 2023 | 23:33
    Si l'acomiadament hagués estat improcedent vol dir que no hi ha res demostrat. Al final qualsevol pot acabar amb la carrera d'un docent només amb la seva paraula.
  2. Icona del comentari de: Informador a maig 10, 2023 | 12:10
    Informador maig 10, 2023 | 12:10
    El docent es diu Xavier Sastre, i tots els alumnes saben que és un assetjador.
  3. Icona del comentari de: Vendeta a maig 10, 2023 | 13:07
    Vendeta maig 10, 2023 | 13:07
    No censureu malparits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa