Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova denúncia contra el professor de la Blanquerna apartat per assetjament

Ja són tres les denúncies que ha rebut la Facultat de Comunicació de la Blanquerna per l’assetjament d’un professor. Segons informa Europa Press, la facultat va tenir coneixement d’un tercer cas dijous a la tarda, just després d’apartar de nou el professor de la docència de forma cautelar en rebre nous avisos de possibles casos d’assetjament sexual.

Els alumnes ja van revoltar-se en contra de la decisió de la facultat de reincorporar-lo a la docència després d’estar uns mesos apartats per uns fets similars. El primer cop que la facultat el va enviar a casa, el passat mes de setembre, va ser per una denúncia interna d’una de les seves alumnes. La universitat va donar “el cas per tancat” i va avisar que no el tornaria a apartar sense noves denúncies. En tot cas, ja en van dues més, fet que ha obligat la facultat a obrir-li un nou expedient.

En un comunicat enviat a alumnes i professors del centre, el deganat es va comprometre a “ser àgil en la instrucció d’aquesta segona denúncia“. La facultat, en una reunió amb alumnes, també els va confirmar que la regulació actual permet “sancions màximes” en aquests casos i compta amb totes les garanties “per a les parts” i amb el “rigor” necessari durant tot el procediment. Amb la tercera denúncia, la facultat ha insistit que articularà les mesures necessàries per assegurar la privacitat de les dades i els detalls de les suposades agressions sexuals.

Nou punt lila

Per tal de prevenir encara més l’abús dins del centre, la facultat ha impulsat un nou punt lila que intenta visibilitzar la figura de la mediadora, l’encarregada de vetllar per les víctimes en aquest camp. El punt lila compta amb el suport de la Direcció General de la Blanquerna i el Rectorat de la Universitat Ramon Llull, un punt lila a la Facultat de Comunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa