Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
5 anys de presó per un escocès que es va manifestar per Hasel a Barcelona
  • CA

Manifestar-se contra l’empresonament del raper Pablo Hasel li ha sortit molt car a un jove escocès que viu a la capital catalana, William Aitken. L’Audiència de Barcelona l’ha condemnat a 5 anys i un mes de presó per aldarulls durant una de les protestes que van tenir lloc el febrer de 2021. El tribunal veu demostrat que va moure contenidors a la Gran Via i va llençar pedres als Mossos d’Esquadra durant la manifestació del 17 de febrer, la segona nit d’incidents.

Es recolza en el testimoni de dos policies per sentenciar que va cometre els delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. El tribunal remarca també que el noi portava un monopatí, que transforma en un agreujant d’instrument perillós. La nit dels fets va ser detingut juntament amb una trentena de manifestants més. L’empresonament del raper lleidatà va causar una onada d’indignació, sobretot juvenil, a la ciutat de Barcelona en plena pandèmia i després de quatre anys de conflictivitat als carrers.

L’entitat Alerta Solidària li portava la defensa i ha anunciat que presentarà recurs. Ha titllat la sentència de desproporcionada i apunta a contradiccions dels agents dels Mossos que van declarar. “No podem entendre la contundència en condemnar per atemptat, i amb l’agreujant de disfressa, quan no consta cap agent policial ferit, cap dany a cap vehicle, equipament ni mobiliari, ni cap pedra ni objecte que s’hauria llençat. Només, un cop més, consta la paraula dels policies contra la nostra”, diu en un comunicat.

Presó preventiva per culpa del Brexit

L’escocès va haver d’entrar a presó de forma preventiva, a més, perquè el jutge va considerar que podia haver risc de fugida fora de la Unió Europea en ser ara ja el Regne Unit un país extracomunitari arran del Brexit. La condemna suma 1 any i 4 mesos per aldarulls i 3 anys i 9 mesos per atemptat. I descarta una petició que encara hi volia sumar Fiscalia, que demanava l’expulsió de l’Estat espanyol.

La condemna coincideix amb el desenllaç d’un altre cas judicial per aldarulls. El TSJC ha desautoritzat l’Audiència i ha absolt dos joves als que també va condemnar a presó per uns disturbis de 2018.

Més notícies
El consell de ministres del 21-D de 2018 es va celebrar a la Llotja de Mar / ACN
El TSJC desautoritza l’Audiència i absol dos ‘CDR’ condemnats a presó
Notícia: El TSJC desautoritza l’Audiència i absol dos ‘CDR’ condemnats a presó
Comparteix
No veu prou proves per mantenir-los la pena de 4 anys i mig de presó | Se'ls acusava d'aldarulls durant el Consell de Ministres de 2018
Una vintena d'activistes han ocupat la delegació de la UE per reclamar la llibertat de Pablo Hasél / Jordi Play
Ocupen la delegació de la UE per reclamar la llibertat de Pablo Hasél
Notícia: Ocupen la delegació de la UE per reclamar la llibertat de Pablo Hasél
Comparteix
Una vintena d’activistes de la plataforma de Desobediència Civil han fet una acció sorpresa
Aldarulls a Barcelona després de la segona manifestació en suport a Pablo Hasél / Jordi Borràs
Un mosso admet mala visibilitat al disparar a una manifestant pro Hasel
Notícia: Un mosso admet mala visibilitat al disparar a una manifestant pro Hasel
Comparteix
Declara un sergent de la Brimo investigat pel tret que va fer perdre un ull a una noia
Imatge d'arxiu dels sanitaris atenent la noia ferida per una bala de foam, durant les protestes per Hasél / Jordi Borràs
Imputen dos mossos per la pèrdua d’un ull durant els aldarulls proHasél
Notícia: Imputen dos mossos per la pèrdua d’un ull durant els aldarulls proHasél
Comparteix
El jutjat d'instrucció 1 de Barcelona admet la querella de la noia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa