Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Imputen dos mossos per la pèrdua d’un ull durant els aldarulls proHasél
  • CA

El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona ha admès a tràmit la querella de l’acusació particular de la jove que va perdre un ull en les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél a Barcelona. El pròxim 14 de juny estan citats a declarar dos agents dels Mossos d’Esquadra en qualitat d’investigats, així com la mateixa víctima i un testimoni dels fets. Segons l’advocat de la jove, Xavier Muñoz, un dels dos policies hauria realitzat presumptament el tret de la bala de foam que va ferir la noia. “Esperem que la investigació satisfaci les necessitats de justícia que reclamem i que el cos dels Mossos col·labori a l’hora d’explicar quina va ser la seva actuació, i si aquesta és meritòria d’una reprovació penal”, ha subratllat.

Els fets van tenir lloc el 16 de febrer en el marc de les manifestacions convocades a favor del raper Pablo Hasel a diferents ciutats catalanes, entre elles Barcelona. Al voltant de les 8 del vespre la jove va rebre l’impacte d’un projectil de foam i va perdre l’ull dret. Com a conseqüència dels fets, tan la víctima com Irídia es van querellar contra l’agent que presumptament va disparar el tret, així com el comandament responsable de l’equip policial. Ara el jutjat investigarà si els agents citats són responsables d’un delicte de lesions amb l’agreujant de prevalença de caràcter públic atesa la pèrdua de l’ull. Així, a partir de les diligències haurà de determinar de quina forma es van produir els fets i qui en seria els o els responsables. També s’han demanat diversos documents de caràcter mèdic relacionats amb la lesió de la jove.

Tret no reglamentari?

Muñoz ha qualificat positivament que el jutjat hagi acceptat la querella i la seva personació com a acusació particular. Sosté que “molt probablement” el tret es va fer de forma “no reglamentaria i en contra del protocol”. En aquest sentit, considera “inacceptable” que les persones que assisteixin a una manifestació puguin estar sotmeses a riscos “vitals” amb conseqüències d’aquest tipus.

També ha parlat l’advocada d’Irídia –que exerceix d’acusació popular– que s’ha mostrat satisfeta. Segons Anaïs Franquesa, una de les claus per haver pogut citar a declarar com a investigats els dos escopeters dels Mossos ha estat el número d’operatiu policial (NOP). “No hauria estat possible si no anés per davant de l’uniforme i, per això, demanem que també s’implementi a l’equipació dels agents de l’ARRO“, ha insistit. Pel que fa a la investigació, ha recordat que es tracta de dos “possibles” autors, i que haurà de ser el departament d’Interior qui sigui capaç de determinar “quin dels dos” va disparar per concretar encara més aquesta qüestió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a maig 29, 2021 | 09:56
    ciutadà maig 29, 2021 | 09:56
    Els Mossos abans de res són policia. I la policia sempre està al servei de Poder i, per tant, és la nostra enemiga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa