Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La zona de Barcelona on els joves dominen més l’anglès

El districte de Ciutat Vella ha saltat a l’opinió pública darrerament per l’augment dels narcopisos i la brutícia que s’acumula en aquesta zona. Tant, que en el darrer plenari de l’Ajuntament, l’oposició en bloc va reprovar l’acció del govern en aquests barris. Ara bé, darrere de tot això també s’amaga l’enorme riquesa cultural que hi ha als seus barris. Una prova d’això és la varietat d’idiomes que parlen els veïns de Ciutat Vella, que alhora és, de llarg, la zona on més es parla l’anglès.

Un 6,3% dels joves de Ciutat Vella, segons una enquesta del 2021 feta per l’Ajuntament de Barcelona, parlen habitualment entre ells en anglès. Unes xifres que contrasten amb l’ús d’aquesta llengua en altres barris. A Sant Andreu i Sarrià – Sant Gervasi, un 3,6 i un 3,1% de les persones respectivament el parlen. Sant Martí i l’Eixample els segueixen de prop vorejant el 2% i la resta, ja molt lluny, amb prou feines a l’1% del total de la població del districte.

Ciutat Vella, el districte amb més diversitat d’idiomes

Les dades també mostren que un 17,6% de la joventut de Ciutat Vella es comuniquen en llengües que no són ni l’anglès, ni el català ni el castellà. En aquest sentit, l’únic que li aguanta el ritme és el districte de Sants-Montjuïc, on aquesta xifra arriba al 14 i mig. La resta, queden molt lluny dels dos barris punters pel que fa a la diversitat d’idiomes que es parlen. Sarrià-Sant Gervasi està a la cua amb un 1,6% i la resta amb prou feines es mou entre el 2 i el 6%.

Ciutat Vella és el districte amb més nacionalitats de tota Barcelona, fet que podria explicar la riquesa d’idiomes que hi ha. En aquests barris, moltes persones, a més, provenen de països on l’anglès és el segon idioma més utilitzat i, l’any 2021, la majoria de naixements es van produir en famílies de nacionalitat estrangera.

El Català, en crisi

El català, en canvi, està en crisi. Més de la meitat de barcelonins el parlen poc o no el parlen de manera habitual, fet que preocupa l’Ajuntament de la ciutat. Per aquest motiu el consistori ha impulsat un seguit de mesures amb l’objectiu de reflotar la llengua catalana entre els veïns dels diferents districtes que formen la ciutat.

Les mesures inclouen cursos específics per a les empreses instal·lades a la ciutat, augment de la projecció de cinema en català, cursos per al patronal mèdic procedent de l’estranger, suport als comerços per l’ús del català o accions amb ‘influencers’ als centres educatius de secundària. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 02, 2022 | 19:26
    Ricard novembre 02, 2022 | 19:26
    Si continuem essent "espanyols" mai no caldrà parlar català. De fet serà una nosa. Senzill, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa