Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Xoc de científics: l’infectòleg en cap de Vall d’Hebron critica “l’alarmisme”
  • CA

Barcelona no està en la situació que ha passat el Segrià i aquests dies no estem com estàvem al març ni és probable que hi arribem. Aquest és el criteri del cap de malalties infecciones de l’hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, que topa amb els avisos llançats avui mateix pel físic Àlex Arenas a Catalunya Ràdio. Tots dos són veus autoritzades i científics respectat que han demostrat encert durant la pandèmia de Covid-19, de manera que el fet que ara tinguin opinions contraposades dona una idea de la incertesa en què ens trobem.

La discussió –indirecta– sorgeix l’endemà que el president de la Generalitat, Quim Torra, fes una crida a la responsabilitat de la població per ajudar a tallar la propagació de la pandèmia a l’àrea de Barcelona i va assegurar que ara estem com al febrer i que si no s’hi fa res en deu dies estarem “com al març”, que va ser quan es va haver d’ordenar el confinament domiciliari a tot l’estat. Arenas comparteix aquesta opinió, i aquest dimarts al matí ha vaticinat “confinaments domiciliaris selectius” als barris i poblacions de l’àrea metropolitana on hi hagi mes contagis.

Benito Almirante, en canvi, considera aquest criteri alarmista. En una entrevista al programa Aquí, l’estiu, de la Cadena SER, l’infectòleg en cap de l’hospital ha advertit que “l’alarmisme no ajuda a solucionar les coses, n’hem de fugir”.

Segons el doctor Almirante –que fa unes setmanes ja defensava aquesta posició en una entrevista al TOT Barcelona “la situació actual és totalment diferent a la que hi havia al març. El nombre de casos és important, però està condicionat pele fet que ara els busquem activament, cosa que al febre no es feia. Tampoc hi havia en aquell moment cap mesura de prevenció i es feien moltes activitats de risc alt”, ha concretat.

El cap de malalties infeccioses sí que està d’acord amb restriccions com ara el tancament de les discoteques i altres mesures relacionades amb l’oci nocturn, però remarca que la situació al Segrià era molt pitjor perquè a l’àrea de Lleida hi havia “un component social més fort” –els brots van sorgir en empreses i conreus on la gent treballa inevitablement molt a prop– i perquè el sistema sanitari es va tensionar molt més del que ho està ara a Barcelona.

En una cosa sí que coincideixen Almirante i Arenas és en el fet que la clau està en els rastrejadors per seguir les cadenes de contagi i, sobretot, en el fet que l’elecció de Josep Maria Argimon com a nou secretari de Salut Pública és una bona notícia, després de mesos amb la plaça vacant des que va plegar Joan Guix. “Estic segur que amb el nou director de Salut Pública això millorarà moltíssim i tindrà un impacte molt positiu en reduir la transmissió·”, ha dit Almirante, després que Arenas ja hagués lloat Argimon.

Més notícies
Vianants amb mascareta creuant la Gran Via a l'altura del passeig de Gràcia, el 17 de juliol / S.B.
El físic Àlex Arenas vaticina “confinaments domiciliaris selectius” a Barcelona
Notícia: El físic Àlex Arenas vaticina “confinaments domiciliaris selectius” a Barcelona
Comparteix
L'investigador de la Rovira i Virgili assegura que és massa tard per fer un tancament perimetral a l'àrea metropolitana
L'hotel Catalonia de la plaça Espanya es va medicalitzar durant el confinament / Hospital Clínic - Francisco Avia
El rebrot a Barcelona obliga a obrir 3 nous Hotels Salut
Notícia: El rebrot a Barcelona obliga a obrir 3 nous Hotels Salut
Comparteix
L'hotel Melià que ara acull pacients lleus a la capital s'omplirà en pocs dies | Un Catalonia i un SB, properes incorporacions
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant un ple de l'Ajuntament / Europa Press
Colau demana al Govern que “en lloc de generar alarma” faci funcionar el rastreig
Notícia: Colau demana al Govern que “en lloc de generar alarma” faci funcionar el rastreig
Comparteix
L'alcaldessa insisteix que la detecció de casos i contactes continua sense funcionar i reclama més recursos per als CAPs
El nombre de casos positius es dispara a la zona nord de Barcelona / Joan GGK
Alerta per l’augment de positius a quatre districtes de Barcelona
Notícia: Alerta per l’augment de positius a quatre districtes de Barcelona
Comparteix
Nou Barris i Sant Martí pràcticament han doblat el nombre casos en una setmana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa