Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | Espectacular simulacre de rescat al telefèric de Montjuïc
  • CA

Més de 100 efectius mobilitzats entre agents de Bombers de Barcelona, de Mossos d’Esquadra, del Servei d’Emergències Mèdiques, de Protecció Civil, de la Guàrdia Urbana i de serveis municipals per rescatar 40 persones atrapades al telèferic de Montjuïc. És l’escena del simulacre que s’ha realitzat aquest dimecres al matí, el més gran que mai s’havia practicat fins ara al telefèric. L’assaig ha ofert algunes imatges espectaculars i gens habituals.

En l’operatiu hi han participat 36 bombers de Barcelona; sis agents dels Mossos d’Esquadra; 11 integrants del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM); 10 membres de Protecció Civil; 26 agents de la Guàrdia Urbana; 15 del personal del telefèric; 10 de Parcs i Jardins, i 3 més de Barcelona Serveis Municipals, segons han informat TMB, encarregat d’operar el servei del telefèric de Montjuïc. L’operatiu simulava el rescat de 41 persones que havien quedat atrapades dins de les 40 cabines del telefèric, tots els alumnes i professors de l’Institut Mollet.

L’evacuació s’ha reproduït de la manera “més realista possible” amb l’objectiu d’optimitzar la coordinació entre els agents implicats, ha explicat TMB. La incidència tècnica era una suposada fallada dels motors elèctric i tèrmic que provocava que parés la circulació de les cabines, i el sistema de rescat ha inclòs una cadena d’avisos entre les diferents agències per desenvolupar les tasques que eren previsiblement necessàries a cada fase. Alhora, s’han desplaçat més de 40 vehicles -autobombes, autoescales, ambulàncies, furgons de salvament i altres- per prendre part en el simulacre.

A més, el pla ha afegit situacions “especialment delicades” que involucraven un carretó de nadó, una cadira de rodes o un gos, i el SEM ha atès dues incidències simulades de salut. El simulacre, que ha durat menys de les tres hores i mitja establertes per la normativa, donarà pas a una segona fase, en què es buscaran conclusions que serveixin “per afinar al màxim els protocols de cara a una situació real”.

Més notícies
Autobusos de TMB, en una imatge d'arxiu
Colau s’ofereix a pagar fins a 12 milions per rebaixar la T-Usual
Notícia: Colau s’ofereix a pagar fins a 12 milions per rebaixar la T-Usual
Comparteix
L'Ajuntament planteja un repartiment de costos que implicaria que la Generalitat hagi d'abonar uns 25 milions d'euros
Mossos d'Esquadra durant la batuda contra venedors de loteria dominicana / CME
Batuda contra botigues que venien loteria il·legal dominicana
Notícia: Batuda contra botigues que venien loteria il·legal dominicana
Comparteix
La policia ha inspeccionat 29 locals on es comercialitzaven butlletes per a 12 sortejos sense permís
Trànsit a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Primera petició per suspendre la ZBE mentre Barcelona dilata el recurs
Notícia: Primera petició per suspendre la ZBE mentre Barcelona dilata el recurs
Comparteix
Una plataforma de conductors pren la davantera i insta a deixar ja sense efecte les restriccions al trànsit
Imatge d'arxiu de viatgers al metro / Jordi Play
El Govern acusa Colau d'”electoralista” per la rebaixa de la T-Usual
Notícia: El Govern acusa Colau d'”electoralista” per la rebaixa de la T-Usual
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona planteja rebaixar el preu del metro i bus durant tres mesos, per pal·liar els efectes de la inflació, situada en un 9,8%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa