Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batuda contra botigues que venien loteria il·legal dominicana
  • CA

Una xarxa d’establiments, normalment dedicats a la compravenda d’or o locutoris, comercialitzaven de forma il·legal loteria dominicana. Els Mossos d’Esquadra han desmantellat aquest negoci en una operació simultània a 6 municipis metropolitans, inclosa Barcelona ciutat, on ha col·laborat també la Guàrdia Urbana. Els agents han inspeccionat fins a 29 locals alhora, on han detectat que es venien participacions de 12 sortejos diferents.

L’Àrea Central de Policia Administrativa (ACPA) de Mossos d’Esquadra ha liderat la batuda, que ha intervingut una gran quantitat de butlletes, extractes de venda de participacions, documentació sobre els números premiats i uns 3.000 euros en efectiu. Les botigues registrades són a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell i Barcelona. En algun d’ells també es feien apostes esportives, a més.

Les 12 modalitats de loteria dominicana detectades s’anomenen Anguila Mañana / Tarde / Noche, la Primera, La Suerte, King Lottery Mañana, La Real, La Florida, New York Mañana / Noche, Loteka i Pale. “Les persones jugadores escullen un nombre determinat de números (del 0 al 99) i poden formalitzar apostes des d’un euro fins a cinc euros, segons l’establiment, i els premis anirien segons l’aposta fins a un màxim de 65 euros per euro apostat”, han explicat els Mossos en un comunicat.

Els venedors s’exposen a multes de fins a 600.000 euros per infraccions greus. Les determinarà la Direcció General de Tributs i Joc del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta loteria dominicana no és un fet aïllat. A Catalunya ja s’havien detectat altres sortejos il·legals i a més aquesta mateixa setmana s’ha comissat a Cadis més de 7.000 butlletes de loteria il·legal, anomenada La Tira o El Numerito. Segons ha trascendit, la policia va detectar-la en veure un home que recorria una barriada en cotxe per contactar amb diverses dones amb aquests antecedents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa