Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Fum, cops de porta i xiulets contra els acomiadaments a betevé
  • CA

El conflicte laboral obert des de fa mesos a betevé s’ha intensificat aquest divendres al migdia, després que la televisió pública de Barcelona hagi anunciat l’acomiadament de 12 persones -que se sumen a altres nou consumats l’estiu passat- i la cancel·lació sobtada de tres programes de la graella. Personal de la cadena ha fet palès el seu descontent amb una protesta que ha retardat l’inici de l’informatiu migdia i n’ha alterat l’emissió.

El grup de treballadors contrari als acomiadaments ha difós un vídeo a Twitter en què es veu part de les instal·lacions de la cadena al Poblenou envaïdes de fum. Els manifestants ha ruixat amb uns extintors l’interior de l’edifici que acull els platós. L’acció de protesta ha provocat que l’inici de l’informatiu s’hagi retardat uns minuts sobre l’horari habitual.

No ha estat l’únic fet que ha destorbat el programa, que s’emet en directe. El personal ha picat portes i ha xiulat durant l’informatiu per evidenciar la seva oposició a les mesures que l’empresa ha comunicat aquest divendres al comitè d’empresa. Els espectadors han pogut sentir a la perfecció des de casa l’enrenou que es vivia dins de la seu de betevé.

Tres espais coneguts

A més de prescindir de forma fulminant de 12 persones, la televisió pública de Barcelona ha posat fi a tres dels seus espais més coneguts: el magazín cultural Àrtic, La Cartellera de cinema i La Família Barris.

El director, Sergi Vicente, defensa que cal “una renovació profunda de la programació” per garantir la sostenibilitat de l’empresa: “Hem de centrar-nos en el que hem vist que ens funciona, que són els directes, perquè tenim una situació pressupostària molt compromesa”. “Amb prou feines paguem sous, la massa salarial és el 73% del pressupost”, explica Vicente al TOT Barcelona. Les connexions a peu de carrer de l’emissora es van fer molt populars arran de la sentència de l’1 d’Octubre.

En canvi, el comitè d’empresa lamenta que entre els 12 acomiadats no hi ha cap dels 8 treballadors que es van oferir voluntaris per una sortida negociada. recorda que al juliol l’empresa ja va fer fora 9 persones més, aleshores per “un pla de xoc de viabilitat”. “Ens va dir que calia retallar 2 milions d’euros i des del setembre estem negociant amb la direcció per condicions salarials i socials a la baixa”, relata Marta Vives, del comitè.

Més notícies
Un grup de mossos detenen un atracador que ha irromput en una oficina a l'Eixample / Mossos
VÍDEO | Un fugitiu intenta atracar un banc a l’Eixample
Notícia: VÍDEO | Un fugitiu intenta atracar un banc a l’Eixample
Comparteix
Un avís ha fet que sis policies acudissin a l'oficina i frustressin el robatori
Marxa lenta de camions per protestar per les condicions amb què treballen al Port, al pas per la Via Laietana / A.L.
Divuit transportistes donen positiu en un control de drogues a Barcelona
Notícia: Divuit transportistes donen positiu en un control de drogues a Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana denuncia més d'una quarta part dels camioners que van sotmetre's a la prova

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa