Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Betevé canvia de programació i acomiada 12 persones
  • CA

La cadena municipal betevé viu un dia amarg aquest divendres per l’acomiadament sobtat de 12 persones, arran de la supressió de 3 programes de televisió molt coneguts. El magazín cultural Àrtic, La Cartellera de cinema i La Família Barris diuen adeu als seus seguidors. La direcció i el comitè d’empresa portaven mesos negociant un pla de xoc financer, al que s’ha sumat la remodelació de la graella perquè les emissions en directe guanyin pes la temporada vinent.

El director, Sergi Vicente, defensa que cal “una renovació profunda de la programació” per garantir la sostenibilitat de l’empresa: “Hem de centrar-nos en el que hem vist que ens funciona, que són els directes, perquè tenim una situació pressupostària molt compromesa”. “Amb prou feines paguem sous, la massa salarial és el 73% del pressupost”, explica Vicente al TOT Barcelona. Les connexions a peu de carrer de l’emissora es van fer molt populars arran de la sentència de l’1 d’Octubre.

En aquesta línia, argumenta que “tan aviat com sigui possible s’incrementaran els directes dels serveis informatius” i al setembre s’estrenarà una nova graella amb una franja fixa de dues hores i mitja de directes abans de l’informatiu nocturn. “A la tarda oferim una pel·lícula i ens funciona molt bé, però just després cau molt l’audiència i no remunta fins la nit”, exposa. Els 3 programes suprimits, són una víctima col·lateral del canvi: “Estem molt orgullosos del que han aportat a betevé aquests anys, però no podem petrificar la programació, és sa aturar-se i oferir noves propostes”.

El comitè d’empresa no ho veu així. Lamenta que entre els 12 acomiadats no hi ha cap dels 8 treballadors que es van oferir voluntaris per una sortida negociada. I recorda que al juliol l’empresa ja va fer fora 9 persones més, aleshores per “un pla de xoc de viabilitat”. “Ens va dir que calia retallar 2 milions d’euros i des del setembre estem negociant amb la direcció per condicions salarials i socials a la baixa”, relata Marta Vives, del comitè.

Al gener es va sotmetre a votació una primera proposta de retallades i el 89% de la plantilla la va rebutjar. La setmana passada es va votar una segona proposta “amb algunes millores” i va generar menys oposició, però encara s’hi oposaven vora el 60% dels empleats. “Vam traslladar a l’empresa que volíem seguir negociant i ens han dit que fins aquí, que acomiadaven 12 persones”, lamenta.

No es contempla, denuncia Vives, que l’Ajuntament resolgui la situació amb una injecció econòmica malgrat que ha aprovat el major pressupost municipal de la història i ha millorat condicions laborals en altres empreses públiques. “Sempre ens han dit que no hi ha voluntat política d’apujar la dotació de betevé, perquè ja els hi costa prou diners el procés judicialitzat d’internalitzacions”, apunta. Temen que els propers dies els arribaran més males notícies: “Ens han dit que aviat anunciaran més mesures, suposem que retallaran drets socials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa