Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Comitè d’Empresa de ‘betevé’ culpa la direcció de la crisi a la televisió

El Comitè d’Empresa de betevé fa responsable la direcció de la crisi econòmica que travessa la televisió, i en demana la dimissió. En un comunicat fet públic dimarts, repliquen la versió del director Sergi Vicente sobre les raons per a l’acomiadament de nou treballadors i l’aplicació d’un “pla de xoc” per fer front al dèficit “enorme”. Les pèrdues, diuen, no provenen del creixement de la massa salarial pels treballadors internalitzats des del 2018 sinó d’un canvi de criteri en les imputacions de l’IVA “que s’arrossega des del 2012”.

Acusen Vicente de “no haver aconseguit” que l’Ajuntament de Barcelona faci noves aportacions per equilibrar el balanç i li retreuen el pla de xoc “covard” i elaborat “d’esquena a la plantilla”. El Comitè demana una direcció “dialogant, capaç i vàlida per gestionar betevé, un projecte “engrescador i a la vegada rigorós que compleixi les missions de mitjà públic”. Sol·liciten la dimissió de Sergi Vicente i també de la directora de Recursos, Carme Ponte.

El comunicat del Comitè rebat punt per punt els arguments aportats per Sergi Vicente quan va anunciar públicament l’acomiadament de nou treballadors i la implementació d’aquest ‘pla de xoc’ per fer front a una situació econòmica “crítica”. D’aquell anunci, li retreuen especialment la sensació que el director va “delegar la responsabilitat” de la situació econòmica als treballadors. “I el que resulta més greu, ens amenaça (dient) que depèn de nosaltres que la direcció no acomiadi més companys“, asseguren.

El dèficit, producte de l’IVA

El Comitè fa responsable Vicente i l’equip de direcció de betevé de la situació. Tot i admetre que la partida de personal ha augmentat amb la internalització de professionals que fins al 2018 treballaven en televisions de districte i productores privades, asseguren que la situació pressupostària negativa és, “en gran part”, per una successió de deutes referents a l’IVA no deduïble derivat de la seva condició de societat dual, un canvi de criteri en les imputacions per IVA “que s’arrossega des de l’any 2012 i que no ha vingut acompanyat d’un increment del pressupost per poder-hi fer front”.

A més, neguen l’impacte final de la crescuda de la partida destinada al personal (que Vicente situa en un 74,8% del pressupost de la televisió), ja que al seu entendre l’altra cara de l’increment són els diners que s’han deixat de pagar a productores i televisions de districte per la feina que ara fan els treballadors com a interns.

Sous i inversió municipal

El Comitè fa extensiva la crítica a l’Ajuntament de Barcelona, a qui recorda que el seu “compromís” per la internalització de tota la plantilla “no pot ser efectiu si no ve acompanyat d’un increment en el pressupost, que ha de ser continu en el temps”. En aquest sentit també retreuen a Vicente que no hagi “aconseguit” que el Consistori faci “noves aportacions”. Els treballadors aprofiten per reclamar “sous dignes per a la plantilla” i recorden al director que ha anat “augmentant” el seu des que va ser nomenat, tot i que ara Vicente ha anunciat que es rebaixaria un 5% el seu salari.

Nou comentari

Comparteix