Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vota uns pressupostos beneïts a banda i banda de Sant Jaume
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona tindrà aquest dijous els pressupostos municipals del 2022 al sarró. Sense sobresalts, i amb l’única incògnita del sentit del vot de Barcelona pel Canvi.

Després que el partit que va liderar Manuel Valls votés a favor de la tramitació inicial dels comptes, i amb el no inicial d’ERC, el govern Colau-Collboni ja tenia el camí aplanat per donar llum verda als tercers pressupostos del mandat. Però la incòmoda fotografia amb la dreta generava inquietud entre els comuns, no en canvi en el PSC. De fet, fins al darrer moment els socialistes han tingut contactes amb Barcelona pel Canvi per aconseguir un sí i ampliar així el suport als comptes. Tot plegat, però, sabent que estan garantits per l’abstenció d’ERC.

Eva Parera (BpC), al ple de l’Ajuntament de Barcelona, en imatge d’arxiu / Jordi Play

I és que els republicans van decidir canviar el sentit del seu vot després que Comuns i ERC arribessin a un pacte al Parlament per aprovar els pressupostos de la Generalitat, que també tndran llum verda avui a la cambra catalana. El Govern salvava així el no de la CUP als comptes de l’executiu d’Aragonès i suma la majoria absoluta necessària amb JXCAT, ERC i els Comuns. Però a canvi, el partit de Colau va exigir que els republicans no votenssin en contra dels comptes municipals i deixessin el bipartit en mans de la voluntat de Barcelona pel Canvi.

El ple municipal se celebra a les 11h i la incògnita és què farà el partit que ara lidera Eva Parera. I és que en l’última comissió d’Economia, Barcelona pel Canvi va fer una reserva de vot fins al plenari. Tampoc es va pronunciar Ciutadans, tot i que difícilment ho farà a favor. Junts per Catalunya i el PP sí que van avançar el seu vot en contra en contra.

A banda del pressupost, el darrer plenari de l’any també ha d’aprovar definitivament les ordenances fiscals del 2022, que preveuen la congelació de taxes i impostos, així com la bonificació del 75 % a les terrasses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa