Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | L’explicació de l’estranya sortida de sol vista a Barcelona
  • CA

Com si fos una espècie de bolet. La sortida de sol d’aquest divendres al matí a Barcelona ha sigut, si més no, peculiar. L’astre solar ha pres una figura deforme i esvaïda mentre s’alçava a trenc d’alba, primer més estreta de l’habitual per anar progessivament engreixant-se fins a adquirir la seva esfera característica.

El fenomen ha sigut captat en vídeo des de l’Observatori Fabra, al capdamunt de Barcelona, a tocar del Tibidabo. La secció meteorològica de l’Observatori Fabra registra des de 1914 sense interrupció el temps que fa a la ciutat i anota els fenòmens atmosfèrics més significatius que es produeixen a la capital per llegar-los a estudis del futur, claus per conèixer com evoluciona el clima a través de les dècades i, també, constatar el canvi climàtic a llarg termini.

Però, per què la sortida del sol que s’ha vist a Barcelona aquest divendres ha sigut tan particular? Un dels membres de la secció meteorològica de l’Observatori Fabra, Alfons Puertas, aclareix els motius que expliquen per què el sol s’ha aixecat desfigurat, un fenomen potser poc conegut però no del tot estrany. “És un efecte clàssic en situacions d’anticicló i forta estratificació horitzontal de la baixa atmosfera que el disc solar adopti formes molt deformades arran de l’horitzó a mesura que va guanyant altura”, ha explicat Puertas.

Per aquest cap de setmana, s’espera que el temps no sigui gaire gèlid, amb temperatures força suaus i el cel serè al llarg de dissabte i diumenge. Els termòmetres poden arribar a enfilar-se als 16 graus a les hores centrals del dia aquest dissabte. S’espera que les màximes de diumenge es quedin en els 14 graus al migdia. No es preveuen precipitacions ni nuvolisitat cap dels dos dies. L’avanç de pronòstic del Meteocat apunta a una situació estable al llarg de la pròxima setmana, sense ruixats, força sol i temperatures que voltaran entre els 15 i els set graus al llarg dels dies, amb pics de màxims de 17 graus i mínims de cinc graus.

Més notícies
Veïns de Sant Martí protestant contra la instal·lació d'una cuina fantasma, en una imatge d'arxiu / DC
Colau es compromet a regular les cuines fantasma abans de dos mesos
Notícia: Colau es compromet a regular les cuines fantasma abans de dos mesos
Comparteix
Garanteix que el reglament que marqui les condicions per obrir nous negocis s'implantarà abans del 28 de març, quan finalitza la suspensió de llicències
El paper clau de l’arquitectura en la reducció d’emissions de CO2
Notícia: El paper clau de l’arquitectura en la reducció d’emissions de CO2
Comparteix
"La rehabilitació ens permet abordar el futur intel·ligentment des de les llars i els municipis"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa