Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Un bolet de contaminació alçat sobre Barcelona
  • CA

Un núvol amb forma de bolet s’alçava d’hora aquest matí sobre Barcelona, a la banda del Besòs i força a prop del mar. S’aixecava a uns 100 metres d’alçada per sobre de les xemeneies de la central de cicles combinats d’Endesa i de Naturgy a Sant Adrià de Besòs, a tocar del límit amb Barcelona. El fenomen era ben visible des de l’Observatori Fabra, on s’ha pogut retratar.

El meteoròleg de l’Observatori Fabra Alfons Puertas explica que “és un núvol produït per la mateixa central tèrmica de cicle combinat”. “El que surt per les xemeneies de la central és una barreja de gasos, entre ells vapor d’aigua i, si la humitat ambiental és molt elevada com avui, aquest vapor d’aigua es condensa a una certa altura en forma de gotetes que fan visible aquest núvol”, il·lustra Puertas, que precisa que el núvol identificat és un “cumulus homogenitus”.

“No deixa de ser un núvol perquè està format per gotetes d’aigua (no son partícules sòlides de fum), però és d’origen antropogènic perquè el produeixen les xemeneies”, confirma Puertas. A més, el vent que bufava era molt fluix, cosa que ha afavorit que el núvol prengués verticalitat i no es desplacés.

Plataformes veïnals i ecologistes han protestat darrerament per l’alta contaminació que atribueixen a la central elèctrica, adjacent a la incineradora de residus de Tersa. També es queixen de sorolls estridents en les últimes setmanes. Endesa va contestar dies enrere que els sorolls s’han degut a una vàlvula defectuosa. Alguns veïns, però, asseguren que les molèsties s’han reproduït algunes nits dels últims dies, quan també s’ha vist força fum sortint de la planta. Per la seva banda, Endesa assegura que s’ajusta als límits permesos d’emissions a l’atmosfera.

Ayer a la 1:30 de la madrugada ruido ensordecedor. Vecino todos en el balcón creyendo que se iba haver una explosión, no hemos podido dormir casi.

Posted by Doritos Garcia on Thursday, August 19, 2021
Més notícies
Un jove s'enfila per introduir-se dins de l'escola Concepción Arenal / Cedida
Educació instal·larà càmeres amb sensors a l’escola envaïda del Besòs
Notícia: Educació instal·larà càmeres amb sensors a l’escola envaïda del Besòs
Comparteix
Preveu també pujar la tanca després que veïns denunciïn inacció amb els menors que es colen a jugar i a enfilar-s'hi
Algunes persones dins de la platja de Sant Adrià aquest divendres, tot i que està prohibit entrar-hi / JR
Prenent el sol a la sorra amb risc de càncer de la platja de Sant Adrià
Notícia: Prenent el sol a la sorra amb risc de càncer de la platja de Sant Adrià
Comparteix
Algunes persones esquiven la tanca que impedeix l'accés i jeuen al tram on han emergit restes tòxiques

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juanjo Menéndez a setembre 21, 2021 | 23:49
    Juanjo Menéndez setembre 21, 2021 | 23:49
    I de Tersa no dieu res, oi…?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa