Veïns del Raval demanen canvis legislatius per evitar nous ‘booms’ de narcopisos

La plataforma Acció Raval demana a les institucions que no s'oblidin de les causes del fenòmen després del tancament de la majoria dels locals conflictius

Veïns del Raval alerten a les institucions de la necessitat de canvis legislatius profunds per evitar un nou ‘boom’ de narcopisos. La plataforma Acció Raval ha advertit en un comunicat que el tancament dels locals més conflictius del barri dedicats al tràfic i consum de droga no resol les causes del fenòmen, que necessiten mesures polítiques en matèria d’habitatge i de salut pública. “S’han frenat les amenaces a veïns i les destrosses a les escales, però la venda i consum de drogues continua d’una altra manera i ja és hora de ocupar-se d’altres aspectes com els consumidors, la legislació sobre drogues i la legislació sobre habitatges buits”, avisen.

Davant del balanç positiu que feien la setmana passada els Mossos d’Esquadra donant per extingida la crisi, Acció Raval demana a l’Ajuntament i la Generalitat que “posin més recursos per atendre als consumidors, perquè no consumeixin en ple carrer i a qualsevol hora”. També volen que la Generalitat i l’Estat “legislin d’una altra manera” perquè no proliferin els “pisos i locals buits i abandonats”, la majoria “en mans de fons especulatius”, i perquè “el dret constitucional a l’habitage es compleixi”. En tercer lloc demanen directament al govern espanyol que canviï les lleis necessàries perquè “les drogues deixin de ser una font de delictes i un gran negoci per a les màfies” i circumscrigui els seus efectes negatius a la salut, “com passa amb l’alcohol i el tabac”. 

“La majoria dels traficants han après que no tenen impunitat per instal·lar-se en un edifici i muntar aquí el seu negoci amenaçant veïns i veïnes, usant els pisos per a la venda, el consum i la pernoctació, tot alhora, i despreocupant-se del perill que generen amb les seves baralles”, celebren. “Ha costat alguns anys i molts esforços, patiments i pors de moltes persones que no s’han rendit davant les amenaces ni davant la poca atenció de la policia, els jutges i els polítics”, recorden. Per això, recalquen, no es pot baixar ara la guàrdia. Dissabte faran palès el canvi al barri amb un itinerari per alguns dels edificis afectats, a fi de difondre de primera mà el patiment que ha causat als veïns compartir replà cada dia amb el tràfic de droga.

Més informació

Nou comentari