Rua amb cassolada contra els narcopisos al Raval

Veïns del barri recorren els carrers durant una hora fent sonar les cassoles i els xiulets

El Raval bull i els veïns no afluixen. No n’hi ha prou amb una macrobatuda contra els narcopisos i el dispositiu de reforç policial Ubiq, dels Mossos d’Esquadra amb suport de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Exigeixen un conjunt de mesures integrals que no es limiti a la reacció policial, que agraeixen i que reclamaven però que no és suficient. Aquest és el missatge de la cassolada itinerant que han fet aquest dissabte a la tarda, durant una hora i gairebé tota l’estona sota la pluja, pels carrers del barri. 

Equipats amb pancartes, cassoles i xiulets, s’han fet sentir per molts dels carrers on hi ha narcopisos. El recorregut ha començat a la rambla del Raval, on una de les veïns ha llegit un manifest que reclamava a les tres administracions implicades, l’Ajuntament, la Generalitat i el govern estatal, que prenguin mesures per evitar que aquest barri sigui atractiu per als traficants. “No venen a aquesta zona per casualitat, sinó perquè hi ha pisos abandonats on poden instal·lar-se”, ha dit la portaveu.

Per revertir aquesta situació, segons els veïns, el primer que cal fer és garantir que en tots els habitatges hi hagi “veïns de veritat”, objectiu que passa per mesures com impedir que els bancs deixin abandonats els pisos embargats que no poden col·locar –i destinar-los a lloguer social– i per canviar les lleis del lloguer –que els contractes no sigui només de tres anys– i les hipotecàries. També han reclamat que el testimoni dels veïns sigui tingut més en compte pels Mossos d’Esquadra i que l’anonimat dels denunciants es preservi. 

Més informació

Nou comentari