Un detingut i 4 narcopisos tancats en una operació al Raval

Operació dels Mossos i la Guàrdia Urbana en dos edificis del carrer Reina Amàlia, un dels quals era conegut com "la narcofinca" pels veïns

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet un operatiu antidroga contra quatre narcopisos del Raval que s’ha acabat amb una persona detinguda. Segons ha informat la policia catalana, els agents han fet entrades en quatre pisos de dos edificis del carrer Reina Amàlia, els números 5 i 7, un dels punts més conflictius del barri.

El bloc del número 5, conegut entre els veïns com la “narcofinca”, ha estat protagonista de nombrosos incidents al Raval. Al gener, cinc persones es van barallar i una va acabar ferida. Llavors els veïns ja van alertar que diversos pisos de l’edifici estaven ocupats des de feia més d’un any, ja que anteriorment era el número del 10 carrer que tenia problemes de narcopisos, però finalment els van tapiar.

La investigació es va posar en marxa després de les queixes que els veïns van fer arribar als Mossos d’Esquadra. Segons la policia catalana, “els compradors no hi consumien al seu interior per evitar sospites de la policia i dificultar la investigació judicial”. Malgrat els seus esforços per passar desapercebuts, durant les últimes setmanes es va detectar un augment important de “persones d’aspecte toxicòman” al voltant dels dos edificis i es va activar un dispositiu de vigilància.

La propietària d’un dels pisos del número 7 ha arribat molt nerviosa dient que els Mossos d’Esquadra l’havien trucat perquè estaven fent una operació a casa seva i, com ja ha passat altres vegades, ha assegurat no sabia res de l’activitat que es feia al seu pis.

Mossos entrant a un supermercat per accedir a un narcopis / S.B.

Mossos entrant a un supermercat per on podrien haver fugit alguns dels implicats en els fets / S.B.

Un parell d’agents d’investigació i una dotzena de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han anat al carrer del darrere, Carretes, i s’han ficat en un supermercat perquè sospitaven que alguns sospitosos de l’edifici Reina Amàlia 7 havien pogut saltar per la part del darrera. Primer ho han intentat en un local i, després de comprovar que no tenia sortida, han pujat fins al número 16, on hi ha un altre petit supermercat. Allà han examinat el magatzem de l’establiment i han comprovat que efectivament els fugitius podrien haver-se escapolit per allà, per la qual cosa han demanat als responsables del local accés a les imatges de les càmeres de seguretat per continuar la investigació.

Més informació

Nou comentari