Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns del Raval adverteixen d’un altre home amb problemes mentals després de la violació a Drassanes
  • CA

Veïns del Raval temen que torni a passar. L’associació Net Raval alerta de l’actitud “violenta” i “obscena” d’un home amb les dones del barri. Es tractaria, segons fonts de l’associació, d’una persona amb problemes mentals, com el violador que va atacar una dona a Drassanes, també a Ciutat Vella, el 19 d’abril. En aquest cas és un home d’entre “24 i 28 anys” que s’abaixa els pantalons davant de mares que juguen amb els seus fills al parc infantil de la plaça Folch i Torres i de les dones que passen el dia al casal de gent gran Josep Trueta. També es magreja els genitals i fa “gestos obscens”, segons Net Raval.

El casal de gent gran Josep Trueta, a la plaça Folch i Torres. | Sílvia Barroso

El casal de gent gran Josep Trueta, a la plaça Folch i Torres. | S. B.

Des de Net Raval expliquen a aquest diari que dissabte cap a les 9 hores uns veïns van requerir la intervenció de la Guàrdia Urbana després de veure l’home amb els pantalons abaixats davant del casal de gent gran. Quan la policia va arribar, detallen, van demanar a l’home que es tapés. Ell cridava: “Aquestes zorres m’han dit que me’ls abaixi”, segons Net Raval. Fonts de la Guàrdia Urbana matisen que no els consta cap denúncia dels fets, així que no ha quedat constància de l’actuació de la patrulla. Els veïns tampoc han presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra. L’Associació de Veïns del Raval, però, informarà a la policia catalana de la situació mitjançant correu electrònic.

Fonts de l’associació relaten que divendres per la tarda l’home estava “descontrolat”. Donava cops a les persianes dels comerços i cridava. Remarquen que l’home és consumidor de drogues, especialment cola, cosa que empitjora el seu estat. Viu al carrer i en ocasions es passeja descalç pel barri, segons Net Raval. L’home també ha estat vist escopint a un cotxe de la Guàrdia Urbana, segons es veu en un vídeo a què ha tingut accés el TOT Barcelona.

“Té problemes mentals”

Dissabte no va ser la primera vegada que l’home s’abaixava els pantalons davant de dones. Segons Net Raval, al llarg de l’any que l’home ha viscut al barri, en diverses ocasions ha tingut una actitud agressiva amb les dones, especialment amb les que van al casal de gent gran i amb les mares del parc. Fonts de l’associació creuen que l’home, d’1,70 m, amb cabell curt i d’origen àrab, “té problemes mentals”. 

Amb tot, sol·liciten que se l'”interni” per evitar que es reediti l’episodi del violador de Drassanes. En aquell cas, l’Associació de Veïns de l’Illa del carrer Robador, Picalquers i Roig del Raval va advertir que l’assaltant presentava una actitud violenta i era problemàtic. Tot i així, van alertar que l’home va calar foc a contenidors i malmès cablejat del barri, però no havia presentat una actitud violenta cap a les dones. 

Des de l’associació detallen que l’home ha estat internat en centres en almenys dues ocasions. 

Més notícies
La Síndica de Barcelona demana explicacions a l’Ajuntament pel cas del violador de Drassanes
Notícia: La Síndica de Barcelona demana explicacions a l’Ajuntament pel cas del violador de Drassanes
Comparteix
Vilà està preocupada per l'alarma social generada per l'agressió tenint en compte que l'autor ja havia estat detingut
Envien a la presó el violador de Drassanes
Notícia: Envien a la presó el violador de Drassanes
Comparteix
L'arrestat s'ha negat a declarar al jutjat que porta el cas
Veïns del Raval van advertir del perill del presumpte violador de Drassanes dies abans
Notícia: Veïns del Raval van advertir del perill del presumpte violador de Drassanes dies abans
Comparteix
Va calar foc i va protagonitzar incidents al carrer Robador
Colau encarrega un informe intern sobre les detencions prèvies del violador de Drassanes
Notícia: Colau encarrega un informe intern sobre les detencions prèvies del violador de Drassanes
Comparteix
L'alcaldessa subratlla el seu "ple suport" a la Guàrdia Urbana i assegura que l'àrea de Psiquiatria de l'Ajuntament va evaluar al presumpte agressor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa