Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns contra el turisme al barri del Carmel

El veïnat del Turó de la Rovira ha tornat a convocar una manifestació aquesta tarda contra les grans aglomeracions de turistes que omplen els carrers del barri del Carmel cada dia. Des del Consell Veïnal Tres Turons denuncien la “crítica situació” que es genera arran del turisme amb els autobusos que pugen fins a la part de dalt del barri, o amb l’enorme quantitat de taxis i VTC que omplen els carrers. Tot i el control dels Búnquers, evitant-ne les festes que s’hi organitzaven cada diumenge i que congregaven a centenars de persones, els veïns creuen que encara queda “molta feina per fer” perquè el barri sigui pels veïns.

“El Carmel és un dels barris amb més desnivells i una orografia més complicada de la ciutat, per la qual cosa agafar els busos que van fins a dalt del Turó no és cap caprici per a molts dels veïns”. Així ho explica el Consell Veïnal des del seu perfil de Twitter, que comenten que uns serveis essencials pel barri es veuen impossibilitats.

En aquest mateix fil, des del consell denuncien que molts d’aquests turistes que fan ús del servei de transport públic de la ciutat ho fan sense pagar i sense rebre cap sanció econòmica com sí que passa en el seu cas: “Així, dia rere dia, el que és un greuge comparatiu, es va convertint en una humiliació constant, en un refregar d’impunitat a la cara, que esdevé en baralles amb els turistes, discussions amb els conductors i, en general, amb la certesa que fem nosa a la nostra pròpia ciutat”, asseguren amb contundència.

En aquesta manifestació, els veïns també han demanat més mesures per acabar amb “l’incivisme” dels turistes: “No podem tolerar que si totes coneixem o hem patit sancions per incivisme, aparcament inadequat, etc. la Guàrdia Urbana o els Mossos no sancionin ni facin res quan els guiris beuen, pixen, munten escàndol, malmeten propietats privades i públiques“, asseguren.

Col·lapse per arribar al Park Güell

Amb l’arribada del bon temps, els punts més emblemàtics de la capital catalana s’omplen de gom a gom. Aquestes allaus de visitants, però, també es fan presents en altres zones no estrictament turístiques com els barris del Carmel i de Vallcarca per la seva proximitat als búnquers i al Park Güell, dos espais que s’han convertit en punts massius d’atracció turística. L’Associació Veïnal Som Barri de Vallcarca va compartir el cap de setmana passat unes imatges on es podia veure petits carrers que donen accés a aquests punts turístics completament col·lapsats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa