Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga de fam al CIE de la Zona Franca: “Criden llibertat i es neguen a entrar a les habitacions”

Les proves PCR practicades els últims dies a immigrants sense estança regularitzada tancats al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) ha derivat en protesta dins de les instal·lacions de la Zona Franca, a Barcelona. La informació que emana dels murs del centre és escassa, però activistes que mantenen contacte amb interns i els seus familiars asseguren que part dels reclosos continuava ahir en vaga de fam, iniciada el dijous davant el temor que els test anticovid fossin l’avantsala d’una deportació massiva.

“Criden llibertat perquè els escoltin des de fora i s’han negat a entrar a les habitacions, s’han quedat al passadís”, assegurava una membre de la plataforma Tanquem els CIE aquest divendres per la tarda al TOT Barcelona. La mateixa font explica que s’ha sotmès a una seixantena d'”homes marroquins i algerians”a proves PCR. “És la primera vegada que es fa així. Fins ara, la impressió que teníem és que no es tenia cap cura amb el Covid. Pot ser que sigui una pràctica nova, però té tota la pinta que es prepari una deportació i que la prova sigui una exigència del país“, comenta la mateixa activista, que afegeix que els detinguts no han rebut confirmació que vagin a ser expulsats.

La membre de Tanquem els CIE manté contacte amb la dona d’un dels interns, Mohamed Abdellah, un exmilitar algerià que va demanar asil a Espanya al denunciar que havia patit persecucions per denunciar presumptes casos de corrupció dins de l’Exèrcit del país magribí. És un dels detinguts que es considera que podria ser deportat. Aquest dissabte, a les 14.00 hores, s’ha convocat una concentració davant del CIE contra l’extradició d’Abdellah. “Espanya ignora tots els pactes i convencions sobre drets humans a l’incomplir les seves obligacions d’oferir asil i protecció a un activista polític que estaria en perill de mort si fos entregat a les autoritats algerianes”, alerta la convocatòria que ha circulat.

A més, la dona d’Abdellah afirma que porta des de dilluns passat intentant visitar el seu marit, sense que li autoritzin a veure’l. “És greu, perquè les visites es van tornar a autoritzar el mes passat”, recalca Tanquem els CIE, que precisa que “només es pot veure un intern si aquest demana a la coordinació del centre que una persona la visiti”.

Més notícies
La plaça Antonio López, a Ciutat Vella / MMP

La plaça de l’esclavista Antonio López passa a ser d’Idrissa Diallo, víctima del CIE

Notícia: La plaça de l’esclavista Antonio López passa a ser d’Idrissa Diallo, víctima del CIE
Comparteix
La plaça es partirà en dos: una banda rebrà el nom de l'immigrant mort i l'altra serà la plaça de Correus
Notícia: La plaça de l’esclavista Antonio López passa a ser d’Idrissa Diallo, víctima del CIE - Mobile
Una manifestació pels drets dels migrants ha recorregut Barcelona, aquesta tarda / Maria Asmarat

Mobilització a Barcelona per reclamar “llibertat de moviment” per a refugiats i migrants

Notícia: Mobilització a Barcelona per reclamar “llibertat de moviment” per a refugiats i migrants
Comparteix
La marxa s'ha desplaçat des de la delegació del govern espanyol fins a la plaça de Catalunya
Notícia: Mobilització a Barcelona per reclamar “llibertat de moviment” per a refugiats i migrants - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa