Vaga de fam al CIE davant la sospita d’una deportació “massiva”

Part dels interns tem l'expulsió després de ser sotmesos a proves PCR, segons una organització antiracista

Un grup d’interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, a Barcelona, s’ha declarat una vaga de fam, segons ha assegurat la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). L’organització ha explicat a Twitter que la protesta ha començat aquest dijous després que s’hagi practicat test PCR a immigrants “segons la nacionalitat”, cosa que els fa sospitar d’una propera expulsió, assenyala UCFR.

L’organització antiracista ha afirmat que s’ha sotmès al test de Covid a “molts algerians” interns al CIE per no comptar amb estança regularitzada a Espanya. “Temen que es prepara una deportació massiva”, ha afegit UCFR, que precisa que la vaga de fam començada és “contra la deportació” i demanar ser alliberats del centre.

UCFR ha afegit que “els presos al CIE de Barcelona inclouen persones amb demandes d’asil en marxa”. “La situació és inacceptable”, ha retret l’organització, que ha instat al govern espanyol que “canviï de política”. “Han de començar a fer cas als drets humans, no a l’extrema dreta”, conclou l’organització.

Més informació

Nou comentari