Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mobilització a Barcelona per reclamar “llibertat de moviment” per a refugiats i migrants

Més d’un centenar de persones s’han mobilitzat aquest diumenge a la tarda pel centre de Barcelona per defensar els drets dels refugiats i migrants. La marxa, convocada per Obrim Fronteres, s’ha desplaçat des de la delegació del govern espanyol fins a la plaça de Catalunya, fent parada al Consolat de Colòmbia, un dels països amb menys concessió de proteccions internacionals, segons han explicat des de l’organització de la convocatòria.

“Les persones tenen certes especificitats, però més enllà d’això tothom hauria de ser lliure de poder-se moure i establir allà on consideri“, ha dit Maria Creixell des de la coordinadora Obrint Fronteres. Durant la mobilització s’han sentit càntics contra la llei d’estrangeria i els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).

La mobilització s’ha convocat amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. Així, en molts cartells s’hi podia llegir reivindicacions com “drets a refugiats i migrants”, “tots som humans” o “volem ser refugi”. En la mateixa línia, la marxa ha estat encapçalada per un camió d’on penjava una pancarta amb el lema “llibertat de moviment”.

La marxa ha començat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona amb l’objectiu “d’apel·lar a l’estat espanyol”, qui asseguren que té “bastanta responsabilitat”. En aquest sentit, en el manifest que s’ha llegit davant la delegació s’ha demanat la derogació de la llei d’estrangeria, el tancament dels CIE i la regularització de les persones migrades. De fet, Creixell ha assegurat que fa un any, quan va començar la pandèmia, van demanar a l’Estat una regularització, però el govern espanyol “no ha mostrat la voluntat de fer-la”. “Cal assenyalar aquesta vulneració de drets”, ha apuntat Creixell.

Des d’Obrim Fronteres han assegurat que “s’ha aprofitat el confinament per resoldre expedients de manera massiva”, així com per “negar la protecció internacional a persones per la seva nacionalitat”. En aquest sentit, han reclamat de manera “urgent” la necessitat de “respectar els drets bàsics”.

Amb tot, la mobilització també ha demanat la fi de les deportacions, l’acollida “digna” i l’erradicació de “totes les formes vigents d’esclavitud”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa