Unanimitat al Parlament per reclamar que es reobri la comissaria dels Mossos de la plaça Catalunya

Tots els grups aproven una moció del PSC que proposa que també hi hagi guàrdia urbana i seguretat privada del metro

Imatge inèdita al Parlament. Tots els grups parlamentaris –excepte la CUP, que no hi era– han aprovat una moció del PSC amb la qual reclamen al Govern “reobrir immediatament” la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la plaça Catalunya

La moció, aprovada aquest dimecres a la tarda a la comissió d’Interior, inclou esmenes que subratllen la necessitat que aquesta oficina sigui compartida amb la Guàrdia Urbana i també hi participi el servei de vigilància privada del metro. Així mateix, el text demana al Govern que doti l’oficina de recursos i materials necessaris. 

Els arguments exposats en la defensa de la moció per tots els grups és que l‘oficina tramitava unes 20.000 denúncies l’any a més de garantir una presència policial propera a un dels “escenaris de major activitat delinqüencial” atès els nivells de top manta o d’altres tipus d’activitats que posen en risc les persones usuàries del Renfe, FFGG o el metro. 

La moció també al·lega la necessitat d’una comissaria a prop d’una de les “ubicacions principals on es realitzen molts furts a la ciutat”. En aquest sentit, recorden que actualment les víctimes que han patit un furt a la plaça Catalunya s’han de desplaçar a Nou de la Rambla o a la plaça Espanya.

Més informació

Nou comentari