Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda especialitzada en furts al metro de Barcelona. Els lladres, que utilitzaven el mètode de la taca, actuaven diàriament, sobretot a la zona de l’Hospitalet que té connexió amb l’aeroport a través de l’L9. Els integrants del grup eren tots peruans i es dedicaven exclusivament als furts com a mitjà de subsistència, segons ha informat la policia catalana.

El passat 15 de juny els Mossos van detenir in fraganti dos dels lladres mentre realitzaven un furt a l’aeroport. Les investigacions posteriors van permetre identificar la resta de la banda i es van emetre ordres de recerca i detenció per a tots ells. Les dues detencions i la identificació de tots els membres, els lladres han deixat d’actuar i la policia ha donat per desarticulada la banda.

El mètode de la taca

Els lladres feien servir el mètode de la taca, que consisteix a tacar a la víctima i generar una situació de desconcert que aprofiten per treure-li les seves pertinences. En aquest cas, la banda utilitzava una variant: en lloc de tacar la víctima amb líquid, com és habitual, li feien una escopinada i la distreien mentre li netejaven la roba, moment en el qual una altra persona li robava la bossa o la maleta.

En total els Mossos d’Esquadra poden relacionar la banda amb 23 fets delictius amb un botí de 73.000 euros entre joies, diners en efectiu i aparells electrònics. Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i s’han demanat ordres d’allunyament al metro per evitar que tornin a reincidir. Mentrestant la investigació segueix oberta per resoldre més furts que podrien estar relacionats amb la banda i també busquen algun dels membres.

Comentaris

    Josep Juny 30, 2019 | 12:10
    "Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i s’han demanat ordres d’allunyament al metro per evitar que tornin a reincidir. " Ho sigui, que un jutge ha permès que es torni a articular la banda. Sí que anem bé.

Nou comentari

Més notícies

“Hola, ‘jefe’, avui no he robat res”

Grups coneguts de furtadors juguen al gat i la rata amb els mossos que els controlen i els detenen quan els enxampen 'in fraganti'

Una patrulla ciutadana sorgida a Facebook, la nova amenaça per als carteristes del metro

Un grup de desconeguts preocupats per la seguretat al transport públic lluiten per assenyalar els furtadors professionals