Desarticulada una banda especialitzada en furts al metro de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones i han identificat la resta del grup, que ja ha deixat d’operar al metro

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda especialitzada en furts al metro de Barcelona. Els lladres, que utilitzaven el mètode de la taca, actuaven diàriament, sobretot a la zona de l’Hospitalet que té connexió amb l’aeroport a través de l’L9. Els integrants del grup eren tots peruans i es dedicaven exclusivament als furts com a mitjà de subsistència, segons ha informat la policia catalana.

El passat 15 de juny els Mossos van detenir in fraganti dos dels lladres mentre realitzaven un furt a l’aeroport. Les investigacions posteriors van permetre identificar la resta de la banda i es van emetre ordres de recerca i detenció per a tots ells. Les dues detencions i la identificació de tots els membres, els lladres han deixat d’actuar i la policia ha donat per desarticulada la banda.

El mètode de la taca

Els lladres feien servir el mètode de la taca, que consisteix a tacar a la víctima i generar una situació de desconcert que aprofiten per treure-li les seves pertinences. En aquest cas, la banda utilitzava una variant: en lloc de tacar la víctima amb líquid, com és habitual, li feien una escopinada i la distreien mentre li netejaven la roba, moment en el qual una altra persona li robava la bossa o la maleta.

En total els Mossos d’Esquadra poden relacionar la banda amb 23 fets delictius amb un botí de 73.000 euros entre joies, diners en efectiu i aparells electrònics. Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i s’han demanat ordres d’allunyament al metro per evitar que tornin a reincidir. Mentrestant la investigació segueix oberta per resoldre més furts que podrien estar relacionats amb la banda i també busquen algun dels membres.

Més informació

Comentaris

    Josep 30/06/2019 12:10 pm
    "Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i s’han demanat ordres d’allunyament al metro per evitar que tornin a reincidir. " Ho sigui, que un jutge ha permès que es torni a articular la banda. Sí que anem bé.

Nou comentari