Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulada una banda especialitzada en furts al metro de Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda especialitzada en furts al metro de Barcelona. Els lladres, que utilitzaven el mètode de la taca, actuaven diàriament, sobretot a la zona de l’Hospitalet que té connexió amb l’aeroport a través de l’L9. Els integrants del grup eren tots peruans i es dedicaven exclusivament als furts com a mitjà de subsistència, segons ha informat la policia catalana.

El passat 15 de juny els Mossos van detenir in fraganti dos dels lladres mentre realitzaven un furt a l’aeroport. Les investigacions posteriors van permetre identificar la resta de la banda i es van emetre ordres de recerca i detenció per a tots ells. Les dues detencions i la identificació de tots els membres, els lladres han deixat d’actuar i la policia ha donat per desarticulada la banda.

El mètode de la taca

Els lladres feien servir el mètode de la taca, que consisteix a tacar a la víctima i generar una situació de desconcert que aprofiten per treure-li les seves pertinences. En aquest cas, la banda utilitzava una variant: en lloc de tacar la víctima amb líquid, com és habitual, li feien una escopinada i la distreien mentre li netejaven la roba, moment en el qual una altra persona li robava la bossa o la maleta.

En total els Mossos d’Esquadra poden relacionar la banda amb 23 fets delictius amb un botí de 73.000 euros entre joies, diners en efectiu i aparells electrònics. Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i s’han demanat ordres d’allunyament al metro per evitar que tornin a reincidir. Mentrestant la investigació segueix oberta per resoldre més furts que podrien estar relacionats amb la banda i també busquen algun dels membres.

Més notícies
“Hola, ‘jefe’, avui no he robat res”
Notícia: “Hola, ‘jefe’, avui no he robat res”
Comparteix
Grups coneguts de furtadors juguen al gat i la rata amb els mossos que els controlen i els detenen quan els enxampen 'in fraganti'
Una patrulla ciutadana sorgida a Facebook, la nova amenaça per als carteristes del metro
Notícia: Una patrulla ciutadana sorgida a Facebook, la nova amenaça per als carteristes del metro
Comparteix
Un grup de desconeguts preocupats per la seguretat al transport públic lluiten per assenyalar els furtadors professionals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a juny 30, 2019 | 12:10
    Josep juny 30, 2019 | 12:10
    "Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i s’han demanat ordres d’allunyament al metro per evitar que tornin a reincidir. " Ho sigui, que un jutge ha permès que es torni a articular la banda. Sí que anem bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa