Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una filial de Catalana Occident, única postora per comprar el 15% de Serveis Funeraris

Asistea Servicios Integrales, una filial del grup Catalana Occident, ha sigut l’única postora a la subhasta organitzada per l’Ajuntament de Barcelona per vendre el 15% de les accions que l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals (BSM) té a la societat Serveis Funeraris de Barcelona (SFB), controlada per Mémora. Asistea ha fet una oferta de 28 milions d’euros, el mínim que esperava treure’n el consistori.

La venda d’aquest 15% de Serveis Funeraris, que encara s’ha de segellar, completa la privatització de la companyia, que es va iniciar durant els últims mesos del mandat de Jordi Hereu amb la venda d’un altre 36% que va fer perdre la majoria de capital públic a la societat. A més, l’operació és un pas previ per reactivar la creació d’una funerària municipal, una de les grans aspiracions de BComú durant el passat mandat que no va poder completar per falta de quòrum al ple municipal.

Mémora va als tribunals

Una filial de Mémora va intentar sense èxit frenar el procés de venda i va presentar un contenciós administratiu contra la subhasta de les accions. L’empresa va demanar al jutge que aturés la venda de forma cautelar, el que va obligar a suspendre el procediment durant una setmana, però a finals d’octubre el magistrat va considerar que les mesures cautelars no eren prescriptives i les va aixecar

Ara falta saber si la Justícia donarà la raó a Mémora, propietat del fons canadenc Ontario Teacher’s Pensions Plan. “El procediment s’ha reactivat amb normalitat”, va dir llavors el regidor de Transició Energètica, Eloi Badia. “La subhasta es podrà completar i en paral·lel s’iniciarà el contenciós administratiu. De moment l’Ajuntament no ha fet cap valoració sobre l’oferta presentada per la filial de Catalana Occidente, si bé Badia va considerar “imprescindible” la venda d’aquest 15% restant.

Segons va explicar el govern municipal a principis de febrer, quan el ple va aprovar per àmplia majoria l’operació de venda –només JxCat i Cs s’hi van oposar–, els 28 milions provinents de la venda es destinaran a polítiques d’habitatge. Només en el cas que la subhasta hagués quedat deserta, l’Ajuntament hauria activat la clàusula acordada amb Mémora el 2011 segons la qual la funerària tenia una opció de compra sobre les accions restants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa