Una convocatòria massiva feminista atura el desallotjament d’una veïna del Raval

La Jenny té un menor a càrrec i viu ocupant al bloc del carrer Sant Bartomeu número 6

“La Jenny i la seva criatura es queden”, comenta eufòric un representant del Sindicat d’Habitatge del Raval després d’haver convocat, juntament amb el col·lectiu Ciutat Vella Feminista, “més de 100 persones” en un esmorzar per plantar cara a la cita judicial per desallotjar la veïna. Coincidint amb el dia de la dona treballadora i la vaga feminista, la convocatòria ha estat tot un èxit i “ha provocat que la comitiva judicial només hagi tret el cap per veure que no hi tenia res a fer”, comenta la mateixa font. 

La Jenny viu a un pis ocupat del bloc del carrer Sant Bartomeu número 6 amb el seu fill, que té al voltant de dos anys. Precisament s’ha aconseguit aturar oficialment l’execució del desallotjament quan es llegia un manifest que assegurava que “els desnonaments tenen nom de dona”. El text, impulsat pel comitè feminista de Ciutat Vella, recorda que hi ha un mínim de 10 intents de desnonament al districte cada setmana i que “massa  vegades” són dones amb fills a càrrec que “només poden comptar amb la solidaritat veïnal a l’hora de defensar el seu dret a l’habitatge”.

A més, l’escrit exigeix mesures més dignes per a dones en situació de vulnerabilitat, com les famílies monomarentals. En concret, demana que els Serveis Socials i les Oficines d’Habitatge tinguin un tracte de prioritat per aquelles mares amb menors per obtenir “una alternativa habitacional digna en cas de desnonament”, ja que en moltes ocasions s’ofereixen “solucions precàries” o “se’ls hi neguen drets a causa de l’arbitrarietat del personal”, denuncien des de Ciutat Vella Feminista. 

Més informació

Nou comentari